Apple, Çocuk Uygulamalarındaki Gizliliği Artırmak İçin Çalışıyor

4
3
3
1
0
Teknoloji devi Apple, güvenlik ve gizlilik endişelerini ortadan kaldırmak için uğraşıyor. Söylentilere göre Apple, çocuk uygulamalarındaki üçüncü parti uygulamaların bilgileri almasını kısıtlıyor.

Teknoloji şirketleri güvenlik ve gizlilik sorunlarıyla boğuşuyor. Bir söylentiye göre Apple, gelecek haftadan itibaren çocuk uygulamalarında üçüncü parti takibini kısıtlayacak. Şirket, değişikliği henüz yayınlamamasına rağmen, bir kaynaktan Wall Street Journal’a gelen bilgiye göre Apple’ın konuyla ilgili çalışmalara başladığını söyledi. 

Kaynağa göre Apple, Dünya Çapındaki Geliştiriciler Konferansı’nda çocuklar için gizliliği artırma çalışmalarını duyuracak. Facebook ve Google, kendi konferanslarında gizliliği koruma girişimlerini başlattığını duyurdu. Bunun üzerine Apple’ın gizliliği artırma girişimini duyurması aslında şaşırtıcı görünmüyor. 

Wall Street Journal’ın söylediğine göre, birçok iPhone gizlilik sorunu üçüncü parti uygulamaların hassas bilgileri paylaşmasıyla ortaya çıkıyor. Çocuklar kategorisindeki bazı uygulamalar bile kullanıcıların bilgilerini paylaşmakla suçlanıyor. Apple, App Store’dan bir uygulamayı kaldırmanın en büyük ikinci sebebinin gizlilik endişeleri olduğunu söylüyor.  

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/31/apple-kids-privacy-third-party-app-tracking
4
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
3
1
0