Apple, Geliştirilmiş Siri'nin de Olduğu watchOS Beta 6’yı Yayınladı

5
2
2
0
0
Apple, akıllı saatler için olan işletim sistemi watchOS’un 6. Beta güncellemesini bugün geliştiricilerin kullanımına sundu. Yeni beta, beşinci beta’dan bir hafta sonra yayınlandı. Yeni güncelleme geliştirilmiş Siri ve App Store gibi pek çok özelliği içeriyor.

Apple, birçok sıkıntısı bulunan watchOS 5’in üzerinden henüz bir hafta geçmesine rağmen bugün, watchOS için 6. beta güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme, Apple’ın, Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'ndaki yeni watchOS güncellemesini ilk kez duyurmasından bir ay sonra yayınlandı.

WatchOS Beta 6’yı, yalnızca Apple Geliştirici Merkezi'nden edinilebilecek uygun yapılandırma profiline sahip kişiler yükleyebiliyor. Yani güncelleme, şimdilik sadece geliştiricilere açık durumda. Profil oluşturulduktan sonra güncelleme, “Genel> Yazılım Güncelleme” bölümüne giderek iPhone'daki Apple Watch uygulaması yardımıyla indirilebilir. Yazılımın kurulabilmesi için Apple Watch’un %50’den fazla bir şarja sahip olması, şarja takılı durumda olması ve iPhone’un kapsama alanı içerisinde olması gerekiyor.

Apple Watch

watchOS 6’yla birlikte Apple Watch, kullanıcılarına, adeta çağ atlatan bir dizi özellik sunacak. Bu özellikler arasında en önemli olanı ise App Store olacak. Apple Watch, watchos 6 güncellemesinin ardından telefonlardaki marketten bağımsız olarak sadece Apple Watch uygulamalarının yer aldığı yeni bir App Store’a sahip olacak.

Bu güncellemeden sonra Apple Watch uygulamalarının artık bir iPhone bileşenine sahip olmaları gerekmeyecek. Bu sayede geliştiriciler, ilk kez bağımsız Apple Watch uygulamaları oluşturabilecekler. Ayrıca, Apple Watch uygulamaları artık iPhone'daki uygulamalardan bağımsız olduğundan bazı yerleşik uygulamaları da cihazınızdan silebileceksiniz.

Apple Watch Uygulamaları

Apple’ın yeni güncellemesinde pek çok farklı arayüz de yer alacak. Bu arayüzler, Modüler Kompakt ve normal rakamlar ile romen rakamlarının karışımı tarzında pek çok değişikliği içerecek.

Apple, watchOS 6 ile birlikte gelecek yenilikler;

Sesli Kitaplar, Sesli Notlar, Hesap Makinesi gibi pek çok uygulama erişilebilir olacak.

  • Birçok yeni arayüz eklenecek.
  • App Store desteği bulunacak.
  • Geliştiriciler, iPhone’dan bağımsız olarak uygulama geliştirebilecekler.
  • Cihaz, yüksek ses seviyesine maruz kaldığınızda sizi uyaracak.
  • Rüzgar hızı, yağmur olasılığı gibi pek çok hava durumu özelliği erişilebilir olacak.
  • Daha gelişmiş bir Siri.

Yeni güncellemeyle birlikte Apple Watch, gerçekten kullanışlı bir hale gelecek gibi görünüyor. watchOS 6, önümüzdeki sonbaharda kullanıma sunulacak ve 2015 model Apple Watch hariç tüm cihazlar bu yeni güncellemeyi alabilecek.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/08/07/apple-seeds-watchos-6-beta-6-to-developers/
5
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
2
0
0