Apple, iPhone NFC'lerini Daha Kullanışlı Hale Getirmeye Hazırlanıyor

10
3
3
0
0
Bazı söylentilere göre, Apple'ın WWDC'de yapacağı duyurulardan bir tanesi NFC özelliği üzerine olacak.

Apple’ın WWDC’de (Dünya Geliştiriciler Konferansı) tanıtımını yapacağı birçok yeniliği bulunuyor ve iddialara göre, bunlardan bir tanesi de NFC olacak. Uygulama geliştiricileri en sonunda ISO 7816, FeliCa ve MiFare temelli NFC etiketlerini okuyabilme opsiyonuna sahip olacak.

Tabii geliştirici odaklı olacak olan tek şey NFC ile sınırlı değil. Siri; medya kontrolü, arama, sesli arama ve seyahat bilgileri gibi üçüncü parti uygulamaları da destekleyebilir. Ayrıca artırılmış gerçeklik konusunda da yeni şeyler geleceğine dair söylentiler bulunuyor. Artırılmış gerçeklik konusunda konuşulan yenilik ise işlenmemiş kodlar yerine görsel artırılmış gerçeklik deneyimine izin veren bir uygulama. Geliştiriciler ayrıca Taptic Engine’i daha yeni Apple cihazları için ve Marzipan’ı da Mac özelinde menü barı, çoklu pencereler gibi özellikleri geliştirmek için kullanabilecek.

Apple’ın WWDC’de iOS ve macOS için ne gibi planları olduğu hâlâ tam olarak bilinmiyor. Muhtemel duyurular arasında temel arayüz geliştirmeleri, donanım haberleri bulunuyor. Bazı kaynaklara göre, çok fazla gösterişli olmayan ancak oldukça fonksiyonel geliştirmelerin duyuruları yapılacak.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/04/22/apple-wwdc-2019-plan-leak/
10
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
3
0
0