Apple, Otonom Araç Sürücü Departmanını %30 Büyütme Kararı Aldı

11
4
1
1
1
Apple, otonom araç çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Kaliforniya Motorlu Araçlar Departmanı’ndan yapılan açıklamada firmanın 33 tane daha sürücü kiraladığı belirtiliyor.

Otonom araçlar, geleceğimiz için önemli bir hâl almaya başladı. Birçok firma, otonom araçlar üzerindeki çalışmalarını artırıyor. Apple da bu alana adım attığından beri otonom araçlar üzerindeki çalışmalarını her geçen gün yoğunlaştırmaya devam ediyor.

Apple’ın an itibariyle Kaliforniya sokaklarında 69 adet otonom aracı geziniyor. Bu filonun arkasında ise 110 adet sürücü bulunuyordu. Yayınlanan yeni raporlara göre Apple, bu filonun arkasına 33 tane daha sürücü ekleyerek, sürücü sayısını 143’e çıkardı. Otonom araç endüstrisine adımını atan Waymo’nun filosunda 135 aracı ve 321 sürücüsü varken GM’in filosunda ise tamı tamına 258 araç ve 760 adet sürücü bulunuyor.

2014 yılında başlayan çalışmalar, giderek hızlandı ve bugünkü hâlini aldı:

Apple otonom

Apple’ın otonom sürüş pazarına Project Titan adı ile gireceği iddiaları 2014 yılına dayanıyordu. O zamandan bugünlere kadar Project Titan’ın ne yöne gideceği ise bilinmiyordu ancak Apple’ın bu alana yatırım yapmaya devam ettiğini çok net bir biçimde görebiliyoruz.

Bu yatırımlardan biri de Haziran ayında otonom sürüş girişim şirketi Drive.ai’ı satın almalarıydı. Apple, bu yılın başlarında otonom araç projesinden 200 adet çalışanını işten çıkarmıştı, sebebini de yeniden yapılanma olarak belirtmişti ancak şirket bu adımdan sonra üst düzey işçi işe alarak yatırımlarına devam etmişti.

Kaynak : https://www.imore.com/apple-grows-its-self-driving-car-team-new-test-drivers
11
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
11
4
1
1
1