Apple, Yeni Ürünleriyle Rakiplerini Darladı: İşte Bu Gece Apple’ın Tanıttığı Tüm Yeni Cihazlar

42
8
6
3
3
Apple, bu gece düzenlediği ‘Unleashed’ etkinliğinde rakiplerinin darlanmasına neden olan yepyeni cihazlarını kullanıcılarıyla paylaştı. Gelin, bu cihazların özelliklerine kısa kısa bakalım.

Apple, uzun zamandır beklediğimiz etkinliğini bugün düzenledi. Türkiye saati ile 20.00’da başlayan etkinlikte şirket, kendi alanlarında sektöre öncülük edecek yeni cihazlarını ve teknolojilerini tanıttı. Canlı olarak her bir cihazın özelliklerini sizlere anlattığımız yazılarımız dışında bu yazıda, tüm cihazları özet şekilde sizlere aktaracağız. Gelin, Apple’ın bugün neler tanıttığına kısaca bakalım.

Fiyatıyla acıtan, performansıyla coşturan iki yeni MacBook Pro:

macbook pro

Apple, merakla beklediğimiz 14 ve 16 inçlik MacBook Pro’larını yepyeni iki yeni çiple ve tasarımla tanıttı. Daha yuvarlak bir yapıya sahip olan bu seneki modeller, 120 Hz’lik ekran tazeleme hızıyla da dikkat çekiyor. Elbette bu cihazları en özel yapan şeyler, bu akşam tanıtılan 2 yeni çip.

Yeni MacBook Pro, kamerasında da yenilik sunacak. Apple, kameralarının çözünürlüğünü 1080p’ye yükseltti ve düşük ışık performansını da -yapılan açıklamaya göre- 2 kat arttırdı. Bilgisayarların fiyatlarıysa son günlerdeki kur yükselişine rağmen şoka uğratacak düzeyde değildi. (Elbette hiç de pahalı değil demiyoruz, sadece daha yüksek bekliyorduk.)

  • MacBook Pro’ların özelliklerini ve Türkiye fiyatlarını öğrenmek için:

Intel’in gözünden yaş getirecek M1 Pro ve M1 Max çipler:

m1 pro m1 max

Bu yıl Apple, bir sürpriz yaparak bir değil, iki yeni çip tanıttı. Bu çiplerden ilki olan M1 Pro, geçtiğimiz nesil M1 işlemcisine göre 2 kat daha iyi performans sunacak. Bununla birlikte Intel işlemcilere göre %70 daha az güç tüketimi sağlayacak.

M1 Max işlemcisiyse günümüzün en güçlü işlemcisi olacak. Yalnızca 16 inçlik MacBook Pro’nun en üst modelinde sunulacak olan bu işlemci, bir önceki nesil işlemciden 4 kat daha iyi performans sunacak. Intel işlemcilere göreyse %40 daha az güç tüketimi sağlayacak.

  • Yeni M1 çiplerinin özelliklerini öğrenmek için:

Ses kalitesini arşa çıkaran 3. nesil AirPods:

airpods 3. nesil

Bu yıl merakla beklenen bir diğer ürünse yeni nesil AirPods kulaklıklardı. 3. nesil AirPods, iç ve dış tasarımında tamamen yenilendi. Kulaklıklar, sağ ve sol kulaktan ayrı ayrı ses veren geleneksel kulaklıkların aksine ‘Spatial Audio’ özelliğine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca tek şarjdaki kullanım süresiyle de dikkat çekiyor.

  • 3. nesil AirPods’un özelliklerini ve Türkiye fiyatını öğrenmek için:

Yeni renk seçenekleriyle HomePod mini:

Apple'ın etkinlikte karşımıza çıkardığı bir diğer ürün ise yeni renk seçenekleriyle HomePod mini oldu. Önceleri yalnızca siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip olan HomePod mini, artık turuncu mavi ve sarı renklere de sahip. Apple Watch Series 5'te de kullanılan S5 çipi ile karşımıza çıkan HomePod mini'nin satış fiyatı 99 dolar. Ancak bu ürün ülkemizde satışta değil.

Daha ucuz üyelik için Apple Music Voice Plan:

Apple aynı zamanda bu akşam Apple Music kullanıcıları için de bir yenilik sundu. Apple Music'in uygun fiyatlı en yeni planı Voice Plan, şu an için ülkemizde kullanıma sunulmadı, etknlikte açıklanan fiyatı ise 4.99 dolar. Uzamsal Ses, Kayıpsız Ses gibi özellikleri kapsamayan ancak daha uygun fiyatıyla ilgi görmesi beklenen yeni planın önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulması bekleniyor.

42
8
6
3
3
Emoji İle Tepki Ver
42
8
6
3
3