Avengers: Endgame Son Fragman - Webtekno Özel İncelemesi (Spoiler)

98
6
4
3
2
Modern 'mitolojinin' en popüler olayı Marvel Sinematik Evreni, artık kırılma noktasında. 11 yıllık destansı yolculuğun 23. filmi Avengers: Endgame için final fragmanı yayınlandı. Captain Marvel, yeni kostümler ve daha fazlasıyla kafalardaki soru işaretlerine cevap buluyor, yeni sorularla cebelleşiyoruz.

Geçtiğimiz hafta vizyona giren Captain Marvel, 2008’den bu yana süregelen yolculukta kafamızda oluşan pek çok soruya yanıt vermişti. Ayırca genel olarak bilim kurgu ögeleri üzerine kurulan Marvel Sinematik Evreni, artık fantasik ögelerle iç içe devam edecek. 

Devam edecek etmesine, ancak ekipten bazı isimlere de veda edeceğiz. Geçtiğimiz yılın ve tüm zamanların en büyük sinema olaylarından olan Avengers: Infinity War’ın karanlık sonu, Endgame ile bir sonuca varacak. Motivasyonu ve amacıyla haklı olduğu bile tartışılan Titanlı kötü uzaylımız Thanos, bu filmde son kez karşımıza çıkacak. 

  • Uyarı: Eğer Captain Marvel dahil önceki filmleri izlemediyseniz, bu yazı ciddi şekilde tadınızı kaçırabilir. 

Başlamadan önce, Avengers: Endgame final fragmanını bir kez daha izleyelim:

Disney, bize geçmişi hatırlatarak başlayan final fragmanıyla, herhangi bir Marvel hayranını inanılmaz şekilde duygulandırmayı başardı. Bu kez yıkımı değil, geçen onca yılda yaşanan değişimi gösteren bu geçiş sahnelerinde, bütün hikayenin en kritik dönüm noktalarını hatırlıyoruz.

Sırasıyla Tony, Peggy ve Thor’un konuşmalarıyla geçen açılış sahneleri, Infinity War'daki kayıpları hatırlatıyor. Beklendiği üzere, gerçekleşen katliamdan sonra herkesin moralleri son derece bozuk durumda, ancak geçmişi boşuna hatırlamıyoruz. Infinity War sonundaki ölüm sahnelerinde eksiğimiz var: Spider-Man. Hatta kendisi yayınlanan son afişte de yok:

()

Spider-Man'in yokluğuna birazdan değineceğiz.

Endgame’in özellikle Iron Man ve Captain America’nın son filmi olduğunu düşündüğümüzde, neden onların ilk dönemlerini izlediğimiz kesinleşiyor. Fragmanın devamında, Natasha’nın da dediği gibi ekibin “yeniden başlama” sürecini görüyor, yıkımın ardından epey bir zaman geçtiğini anlıyoruz. Herkesin üzülmeyi ve umutsuzluğu bir kenarı bırakıp “son bir zafer için” bir araya geldiğini, ekibin hala hayatta olanlar için savaşmak istediğini görüyoruz. 

Bu zaman geçişinde muhtemelen Tony, mahsur kaldığı uzaydan Nebula yardımıyla kurtulup Dünya’ya geri dönüyor. Aynı zamanda Captain Marvel de ekibe iyiden iyiye ısınıyor. Şimdi gelin bu detaylara sahne sahne daha yakından bakalım.

Kıyamet sonrası New York:

Nedendir bilmiyoruz ama 3 ay önce yayınlanan ilk fragmanda da bu sahne vardı. İnsanlar, Thanos'un yol açtığı yıkımın ardından dayanışma içindeler. Sinematik açıdan Russo kardeşler bu konuya nasıl yaklaştılar, şimdiden bir şey söylemek zor. Nitekim 3.2 milyardan fazla insanın öldüğü bir dünya, asla eskisiyle aynı olmayacak. Kalanlar bir şekilde acılarını sarıp hayatlarına devam edecekler.

İşte bu noktada Kaptan'ın "Bazıları hayata devam ediyor ama biz değil" sözü akıllara geliyor. Görünüşe göre kahramanlarımız, yıkımın ardından dağılmış durumdalar. Hepsinin tekrar bir araya gelmesini sağlayan şeyin ne olduğu konusu ise hala muallakta.

Clint Burton yani Hawkeye'ın gizemli kızı:

Captain Marvel filminde, Carol Danvers'ın en yakın arkadaşının kızı, sinematik evreninin devamında göreceğimiz Foton isimli karaktere hayat verecek. Anlaşılan o ki Hawkeye'ın geçen zaman zarfında büyüyen kızı da yeni dönemde izleyeceğimiz kişilerden olacak. En azından bu sahne sırasında akla ilk gelen ihtimal böyle.

Bir diğer ihtimal ise Clint'in kızının ve eşinin kaos ortamından faydalanan bir grup tarafından öldürülmesi. Bu travmanın ardından intikam yoluna düşüp kendisini Asya'da bulan Clint, Natasha gelene kadar ailesinin katillerini ipten geçiriyor. Endgame sırasında Hawkeye'ın hakkını veren bir hikaye izleyeceğiz.

Bu arada Clint ile Natasha'nın yakınlaşmasına da tanık olduk. Bu da Clint'in ailesini kaybettiğine dair önemli bir işaret. Ronin olarak sinematik evrenin yeni döneminde görmeyi beklediğimiz Clint'e, yakında solo filmiyle karşımıza çıkacağı söylenen Black Widow eşlik edebilir. Sanıyoruz ki bu sırada Hulk yani Bruce Banner'ın yolu farklı olacak.

Yuvasız Thor'un ve Asgardlıların kaderi:

Thor'un gezegeni Asgard, aslında Dünya'da gördüğümüz yıkımın benzerini çok öncesinde yaşadı, Ragnarok savaşıyla birlikte yok oldu. Yaşayan Asgardlılarla birlikte Dünya'ya sığınan Thor, muhtemelen yıkımın ardından tekrar toparlanana dek İskandinavya'da, kendi halkıyla beraber yaşıyor olacak. Bir bakıma onun artık bir Dünyalı olduğunu söylemek gerek. 

Thor'un filmdeki en güçlü karakterlerden birisi olacağını biliyoruz. Ayrıca kendisinin Thanos'a engel olamadığı için yüklü bir vicdan azabı da var. Her şeye rağmen odunluğundan bir şey kaybetmiyor:

Ant-Man hiç olmadığı kadar ciddi:

Ekip toplanmadan önce bütün önemli karakterlerin kişisel yolculuk ve mücadelelerini izleyecekmişiz gibi görünüyor. Ant-Man, serinin en özgün karakterlerinden birisi olarak, kayıp birilerinin peşinde. Muhtemelen bu sahneyle ilgili Nisan ayına kadar çok sayıda teori göreceğiz, yine muhtemelen bu teorilerin büyük kısmı boşa çıkacak.

Ayrıca Ant-Man, birazdan okuyacağınız Spider-Man'in yokluğunu da açıklayan teorinin mimarı olacak. Ekibin giydiği gri kostümler, kuantum boyutu ve geçmişle bağlantının sırrını çözebilir.

Orijinal Avengers ekibinin Nebula ve Rocket gibi bazı yeni üyelerle kısmen de olsa genişlediğini görüyoruz. Gittikleri yer her neresiyse, Endgame sonrasında izleyeceğimiz alternatif geleceğin belirleneceği bir mevzuya hazırlanmışlar. Kuantum boyutu? Evet, bilim kurgu namına Marvel Sinematik Evreni'nde kalan tek şey. Disney bu kurşunu boşuna sıkmamalı.

Neredesin Spider-Man?

Infinity War ile "Kendimi iyi hissetmiyorum Bay Stark" diyerek toz olan Peter Parker, yeniden başlayan serinin ikinci devam filminde Avrupa turunda. Üstelik filmin Avengers: Endgame'den dakikalar sonra başlayacağı, Russo kardeşler tarafından da onaylanmıştı. Her ne yaşandıysa, Peter'ın olanlardan haberi yokmuş gibi görünüyordu. Ayrıca Far From Home filminde, onun mentoru olarak göreceğimiz Nick Fury'de var. Peki tahmin edin Endgame fragmanında Infinity War'da toz olan başka kim yok? Nick Fury. 

Engame'in kamera arkasından gelen ilk fotoğraflar, bize sarı saçlı bir Tony Stark'ın varlığını göstermişti. Geçmişe dönüp, alternatif bir zaman akışında geçen bazı sahneler izleyeceğiz. Her ne kadar bir ihtimal de olsa, ilk Avengers filmindeki bazı olayların farklı şekilde yaşanmalarını sağlayacaklar. Bu sırada Peter dahil bazı karakterler ve milyonlarca insan, olanlardan bihaber hayatlarına devam edecekler. Belki de Thanos o parmağı hiç şıklatmamış olacak.

Elbette bir teoriden söz ediyoruz. Captain Marvel'de olduğu gibi ters köşe olabiliriz. Disney, Infinity War'da Hawkeye'ı tıpkı Spider-Man gibi her yerden yok etmişti. Filmde görecek miyiz bilinmez, ancak Endgame ardından evrenin ilk halkası Far From Home olacak.

Kaptan'ın inanılmaz dönüşümü ve vedası:

Gezegenimizin ilk yenilmezi Steve Rogers, galaksiler arası yenilmez Carol Danvers'ın olaya dahil olmasıyla karakter dönüşümünü tamamlayacak. Kaptan, her zaman doğrunun yanında olduğu mağrur duruşuyla serinin gidişatına yön veren bir karakter oldu.

Nitekim kimi zaman adında taşıdığı Amerika'nın karşısında yer aldığı o dönem son buluyor. Endgame'de muhteşem bir veda kuplesiyle, kendisinin son kez kalkanı taşıdığını göreceğiz. Göğsündeki yıldızın geri geldiğini de görüyoruz. Çizgi roman ve animasyonlardaki klasikleşen "Avengers Assamble!" sözünü duyacak mıyız bilinmez, ancak ölmeden önce duysak iyi olacak.

Avengers: Endgame, 26 Nisan'da sinemalarda. Filmin final fragmanı hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirmeyi unutmayın, takipte kalın.

"Excelsior!"

98
6
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
98
6
4
3
2