Bakan Kurum, LPG'li Araçlar İçin Otopark Düzenlemesi Müjdesini Verdi

15
6
5
1
0
Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, LPG'li araçların kapalı alanlara girebilmesi ile ilgili düzenlemelerin Nisan ayından itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, LPG’li otomobillerin otoparklara kabul edilmesi gerektiğine yönelik düşüncelerini açıklarken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da bu konuda üç bakanlık olarak gerekli çalışmaları yürüttüklerini belirtmişti. Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Bakan Kurum, LPG’li araçlar ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamaya göre  LPG'li araçların kapalı alanlara girmesine ilişkin yönetmelikte yapılacak düzenlemeler, Nisan ayından itibaren yürürlüğe girecek.  Bakan Kurum, gerekli tedbirlerin alınmasının ardından LPG'li araçların AVM, otel ve konutların otoparklarına girişine izin vermeyi düşündüklerini belirtti. Ücretli poşet uygulaması ile ilgili olarak da bazı açıklamalarda bulunan Kurum, uygulamanın plastik poşet kullanımını %80’e varan oranda azalttığını belirtti.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/ekonomi/lpgli-araclara-kapali-otopark-vizesi,oS-LtpSKcEKytbK2FHkOdQ
15
6
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
6
5
1
0