Arabaları Ustaca Modifiye Edebildiğiniz Oyun: BeamNG.Drive

41
5
1
1
0
Gerçek araba tutkunlarının çok seveceği BeamNG.drive, fizik motoru ile oyuncuları piyasaya çıktığı günden bu yana mest etmiş durumda. Arabanın her şeyi ile ben ilgileneceğim diyorsanız bu oyun tam size göre.

2015 yılında piyasaya çıkan BeamNG drive, aradan 4 yıl geçmesine rağmen modifiye oyunları tutkunlarının hala vazgeçilmezi arasında. Hala erken erişim oyunu olarak oynanan oyunda, araba sahibi olmanın ne demek olduğunu iyice anlayacak ve hayalinizdeki arabayı yaratabilirsiniz.

Aslında oyunu sevmek için birçok neden var. Ancak en çok dikkat çekenleri fizik motoru ve detaylar. Oyunun gerçekçi fizik motoru sayesinde her an kendinizi gerçek hayattaymış gibi hissedebilirsiniz. Birçok araba oyununda kazadan sonra devam ederken, BeamNG drive ile kaza yapmanın bile zevkine varabilirsiniz.

BeamNG.Drive’ın aşırı gerçekçi fizik motoru:

Steam’de hala erken erişimde olan oyunun sevilmesinin bir numaralı nedeni fizik motoru. Araba oyunlarında oyuncuların en çok şikayet ettiği şeylerden biri araç tepkilerinin gerçek hayattan epey uzak olması. Büyük kazalarda bile yolunuza bir şekilde devam edebiliyorsunuz. Ancak bu durum BeamNG Drive’da pek mümkün değil.

Oyunun aşırı gerçekçi tepkileri ile kaza yapmaktan bile zevk alabilirsiniz. Yüksek hız veya düşük hızda yaptığınız kazaların sonucu farklı oluyor. Oyun aslında aracı bir bütün olarak değil her bir parçasını ayrı görüyor. Bir kaza esnasında, gerçek hayatta olduğu gibi her bir parçanın nasıl etkileneceğini hesaplayıp ona göre tepki veriyor. 

Oyunda küçük bir arabaya çok güçlü bir motor takarsanız sonuçları pek de tatlı olmuyor. Diğer araba oyunlarında 5. viteste son sürat giderken bir anda 1. vitese takabilirsiniz. Araç fren yapıp duracaktır. Ancak BeamNG Drive’da bunu denemek biraz zor. Çünkü motoru büyük bir ihtimalle patlatacaksınız. Bu ve bunun gibi birçok detay oyunu gerçekten daha da çekici hale getiriyor.

Modifiye oyunları arasında en iyisi olabilir:

araba modifiye oyunları, modifiye oyunları, kaza, beamng drive

Eğer gerçek bir araba tutkunuysanız en az bir kere şahin modifiye etmek istemişsinizdir. BeamNG Drive modifiye konusunda kendisini aşmış bir durumda. Araç ile istediğiniz gibi oynayabiliyorsunuz. Bu yüzden gerçekte bir şahine sahip değilseniz bile bu oyunda modifiyenin sınırlarını zorlayabilirsiniz.

Örneğin aracınızın daha az yakıt yakmasını istiyorsanız dilerseniz benzinli yerine dizel motor kullanabilirsiniz. Ya da yoldaki çukurları hissetmemek için yumuşak süspansiyon kullanabilirsiniz. Tam bir yarış canavarıysanız üzülmeyin. Sert süspansiyon takıp, yarış modifiyesi de yapabilirsiniz. 

Açıkçası oyunda arabayı her açıdan dilediğiniz gibi modifiye edebiliyorsunuz. İsterseniz vites ayarıyla bile oynayabilirsiniz. Genel olarak gerçek araba tutkunlarını çok mutlu edecek inanılmaz modifiye seçenekleri mevcut. Bu nedenle siz de modifiye tutkunuysanız bu oyunu mutlaka almalısınız.

BeamNG Drive modları ile oyun zevkinizi arttırabilirsiniz:

beamng drive modları, modifiye

Oyun kendi modlarını çıkartan ve bunu ücretsiz olarak oyunculara sunan nadir oyunlardan biri olarak gözüküyor. Oyunun kendi sitesinden dilediğiniz modu indirip oyuna ekleyebilirsiniz. Oyuncuların birçoğu yeni bir modun çıkması için can atıyor.

BeamNG.Drive modları genel olarak araba parçaları üzerine. Ancak bunun dışında yeni şehirler, araçlar ve ekipmanlar içeren modlar da bulunuyor. Bu modları kullanırken bir hata alırsanız, oyunun kendi eklentisi olduğu için direkt destek de alabiliyorsunuz. Oyundaki modları kullanmak ya da kullanmamak da tamamen sizin hayal gücünüze kalıyor.

Oyunun kendisine ait resmi BeamNG Drive modlarına ulaşmak veya oyuna sahipseniz indirmek isterseniz, buradan oyunun resmi sitesine ulaşabilirsiniz. Ayrıca sitede yer alan forumda İngilizce olarak oyuncu topluluğu ile görüşlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.

İster hız testi, isterseniz araba yarışı yapabilirsiniz:

BeamNG Drive, modlar, yarış, modifiye

Piyasaya birçok araba yarışı, araba modifiye etme oyunları vb. oyunlar var. Ancak çoğu genellikle bir alana yöneliyor. Örneğin kimisi sürüş dinamiklerinde çok iyi olabiliyor, kimisi ise çevreye daha fazla önem veriyor. BeamNG Drive ise bunların hepsine birden dikkat ediyor.

Kapsamlı oynanışı ile isterseniz aracınızla ile 0-100 km testi yapabilir, isterseniz yeni taktığınız ekipmanları deneyebilirsiniz. Hepsi size kalmış durumda. Hatta hiç yarış oyunu indirmek ile uğraşmayın. bir yarış aracı yaratıp, yarışabilirsiniz. Oyunun hayranlarına göre oyun dünyasında bunları sunabilen tek oyun BeamNG Drive.

BeamNG.Drive oynarken denemeniz gereken şeyler:

beamng drive kaza, modifiye

  • Kendi yarış arabanızı modifiye edip pistlerde asfaltı ağlatmak.
  • Normal bir arabaya çok güçlü bir motor takıp 0-100 testi yapmak.
  • Araç modifiyesini yaptıktan sonra virajlı yollarda drift atmak.
  • Yüksek hızda yüksek bir uçurumdan uçmak.
  • Araçların parçalarını sürekli değiştirerek merak ettiklerinizi test etmek.

BeamNG.Drive sistem gereksinimleri:

beamng drive sistem gereksinimleri, beamng drive

Minimum:

  • İşletim Sistemi: Windows
  • İşlemci: Intel i3 
  • Bellek: 4 GB 
  • Ekran Kartı: GTX 550 TI 
  • DirectX: Sürüm 11 
  • Depolama: 5 GB kullanılabilir alan

Önerilen:

  • İşletim Sistemi: Windows 10 64 Bit
  • İşlemci: Son nesil Intel i5/i7 veya AMD 6 Core veya daha iyisi 
  • Bellek: 8 GB 
  • Ekran Kartı: GTX 780
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 5 GB kullanılabilir alan 
  • İlave Notlar: Direksiyon seti önerilir.

BeamNG.Drive nasıl indirilir?

beamng drive, kaza, beamng drive nasıl indirilir

Oyun şu an sadece Steam üzerinden satılıyor. Bu nedenle oyunu indirmek için öncelikle Steam hesabı oluşturmanız gerekiyor. Hesabınızı oluşturduktan sonra veya hesabınız varsa Mağaza bölümünden oyunun ana sayfasına ulaşabilirsiniz.

Oyun şu an erken erişimde olduğu için tek bir paketi satılıyor. Eğer satın almak isterseniz 39 TL ödemeniz gerekiyor. Ancak oyuna sahip oyuncuların söylediklerine bakılırsa bu oyun için gayet makul bir fiyat. Ödeme yaptıktan sonra artık Steam kütüphanesinden oyunu indirebilirsiniz.

Oyunun Steam değerlendirmesi genel olarak “Çok olumlu”. Hatta oyundan memnuniyetini dile getirmek için paragraf paragraf metinler yazan oyuncular bile var. Fizik motoru ve oyun içerisindeki farklı modları ile gerçek araba tutkunlarının mutlaka oynaması gereken oyunlar arasında ilk 5’e girebilecek bir oyun. Oyun ayrıca geçenlerde gelen güncelleme ile grafiklerinde de iyileştirme yaptı.

41
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
41
5
1
1
0