Binlerce İnsan 'Yanlışlıkla' Turkcell Abonesi Olarak Görünüyor

43
21
4
3
3
Turkcell abonesi olmayan binlerce insan e-devlet üzerinden Turkcell abonesi olarak görünüyor. Vatandaşlar, durumu anlamak için Turkcell’in müşteri hizmetlerine ulaştıklarında durumun “sehven” gerçekleşen bir hata olduğu cevabı ile karşılaştılar.

Bugün e-devlet üzerinden mobil aboneliklerini kontrol eden insanlar, beklemedikleri bir durumla karşılaştılar. Zira pek çok kişi, Turkcell abonesi olmadıkları halde resmi kayıtlarda Turkcell abonesi olarak göründüklerini fark ettiler. 

Bu durumun duyulması üzerine başka insanlar da e-devlet üzerinden kendi aboneliklerini kontrol ettiler. Bu şekilde binlerce insanın Turkcell abonesi göründüğü ortaya çıktı. Durumu öğrenmek için Turkcell Müşteri Hizmetleri’ne ulaşan insanlar, “Turkcell TV kullanımı için tanımlama yapılmış. Ancak fatura kesimi olmayacak” şeklinde bir yanıt aldılar.

Bu şekilde Turkcell abonesi olarak görünen insanlar sadece eski Turkcell aboneleri değil; daha önce hiç Turkcell kullanmamış insanlar da resmi kayıtlarda Turkcell abonesi olarak görünüyorlar. 

Turkcell

Turkcell, konu ile ilgili yaptığı açıklamada GSM aboneliği kaydının yanlışlıkla oluşturulduğunu iddia etti. Şirket yaptığı açıklamada, Superonline ücretlendirme sisteminde olan kullanıcıların 0 TL’lik bakiye kayıtlarının e-devlet’e sehven yansıdığını söyledi. Turkcell, bu yanlışlığın Turkcell’in televizyon izleme hizmeti olan TV+’ın ücretsiz üyeliklerinden kaynaklandığını belirtti. 

Turkcell, vatandaşların “sehven” Turkcell abonesi olarak görünmesi ile ilgili Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, TV+’ın ücretsiz üyeliklerinin, ücretli üyeliklerden ayrılması gerektiğini, bu yüzden aynı grup şirketleri olan Superonline ve Turkcell’in bilgileri paylaştıklarını belirtti. Söz konusu abonelik bilgilerinin de ücretsiz TV+ aboneliğinin sağlanması için olduğu, Turkcell tarafından açıklandı. Siz de sehven Turkcell abonesi olup olmadığınızı öğrenmek için e-devlet’in ilgili bağlantısını kullanabilirsiniz. 

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/binlerce-kisi-sehven-turkcell-abonesi-yapildi-5459518/
43
21
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
43
21
4
3
3