Bitcoin Madenciliği Zorluk Seviyesi, Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı

12
5
3
1
0
Bitcoin madenciliği, madencilik zorluğunun tüm zamanların en üst seviyesine çıkmasından sebep çok daha zor hale geldi. Son verilere göre Bitcoin madenciliği zorluğu, %3,6 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bir dönem oldukça popüler hale gelen Bitcoin madenciliği, oldukça zorlaştı. Bir kripto analiz firması olan Glassnode tarafından paylaşılan verilere göre Bitcoin madenciliği zorluğu %3,6 artarak tüm zamanların en yüksek oranına ulaştı.

Pazartesi günkü zorluk ayarlamasından sırasında tahmin edilenden daha fazla dalgalanması sonrası madenciliğin zorluk derecesini bir kez daha tarihin en yüksek oranına çekti. Bitcoin ağının işlem gücünün ölçüm birimi olan 'hash rate' geçtiğimiz ay ölçülen tüm zamanların en yüksek oranının altında kaldı.

Bitcoin madenciliği zorluğu

bitcoin madenciliği zorluğu

(Bitocoin madenciliği zorluğu, %3,6 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.)

Nairametrics'te yer alan habere göre Bitcoin madenciliği zorluğu, madencilik ödülü ya da Bitcoin kazanmak için çalışmanın ne kadar zor olduğunu göstermek için kullanılan bir ölçüt. Bitcoin madenciliği, işlem doğrulamadaki algoritma şeklinde gelen görevleri çözmeyi ve blokzinciri (blockchain) blok içerisinde onarmayı içeriyor.

Bir bloğu başarılı bir şekilde çıkaran Bitcoin madencileri, ücret alıyor ya da Bitcoin ile ödüllendiriliyor. Bitcoin madencileri, ayrıca işlem bilgilerini doğrulayarak ya da Bitcoin hesap defterine veri sağlayarak blokzinciri ağı mekanizmasının güvenliğinin kolaylaştırılmasına da yardımcı oluyor.

Bu onaylama sürecinin içerisinde karmaşık matematik problemlerini çözme ve oldukça ağır hesaplama gücü yer alıyor. Bitcoin madencileri, yaptıkları işe karşılık hesap defterine katkılarından dolayı Bitcoin ile ödüllendiriliyorlar. Bitcoin, temmuz ayında fiyatların tırmanmaya başlamasının ardından 11 bin doların altına düşmese de 12 bin dolar psikolojik bariyerini aşmayı henüz başaramadı. Ancak birçok yatırımcının, bu seviyenin üstünde bir fiyatı destekleyeceği düşünülüyor.

Kaynak : https://nairametrics.com/2020/08/25/bitcoin-mining-just-got-harder-as-mining-difficulty-reaches-an-all-time-high/
12
5
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
5
3
1
0