Beyin Jimnastiği Yapmanızı Sağlayacak 8 Bulmaca

62
18
13
10
4
Bulmaca çözmek genellikle eğlencelidir, hatta beyin gelişiminde de önemli bir rol oynuyor. Ancak bazılarıysa gerçekten beyin yakıcı olabiliyor.

Araştırmalar, bulmacaların beynin üzerinde gerçekten yararlı etkileri olduğunu göstermiştir. Kanıtlanan bu çalışmalara göre bulmacalar; düşünme yetilerini geliştirir, hafızayı ve genel olarak IQ’yu artırır. Kısacası keskin ve aktif kalması için beyne yönelik bir antrenman gibi.

Bu içeriğimizde ise basit görünen ancak içerisine girdiğinizde beyin yakabilecek 8 adet bulmacayı sıralıyoruz. Soruların cevaplarını, soruların hemen altında cevaplar kısmında bulabilirsiniz. Son olarak, bizce onları pek de hafife almayın ve kağıt kalemleri hazırlayın.

1. Aldığınızda siyah, kullandığınızda kırmızı, attığınızda ise gri olan şey nedir?

Bulmaca sorusu

Evet, yazı oldukça açıklayıcı. Onu satın aldığınızda siyah, kullandığınızda kırmızı ve işiniz bitip attığınızda gri olan şey nedir?

2. Hangi bardakta daha çok su var?

Hangi Bardakta Daha Çok Su Var?

Yukarıdaki bardakların hepsinin içerisinde bir adet nesne ve bir miktar su bulunuyor. Peki içerisinde kalem, makas, raptiye ve gözlük bulunan bu bardaklardan hangisinin içerisinde daha çok su var?

3. Yalnızca 3 topu hareket ettirerek üçgeni ters döndürün.

Üçgen Bulmaca

Bu bulmacada yalnızca 3 top hareket ettirme hakkınız var. Yapmanız gereken şey ise yalnızca 3 topu istediğiniz yere oynatarak üçgeni baş aşağı, yani tam tersine çevirmek.

4. Bu görselde kaç küp vardır?

Küp Bulmaca

Bu görselde toplamda kaç adet küp vardır?

5. Bu yamuğu 4 eşit yamuğa bölün.

Yamuk Bulmaca

Bu bulmacamızda sizden görselde gördüğünüz büyük yamuğu, 4 eşit parçaya bölmenizi istiyoruz. Unutmayın, bölünen küçük parçaların hepsi eşit büyüklükte ve yamuk şeklinde olmalı.

6. Bu denklemi çözün.

Denklem Çözme

102-1= 101 diyebilirsiniz, ancak cevap öyle demiyor. Hadi bakalım, şimdi beyinleri çalıştırma zamanı.

7. Serideki hatayı bulun.

Serideki Hatayı Bulun

Dikkatlice inceleyin, hata nerede?

8. 2 kare elde etmek için 2 kibriti hareket ettirin.

Kibrit Bulmaca

Yapmanız gereken şey 2 adet kare elde etmek. Kurallara göreyse yalnızca 2 adet kibriti hareket ettirme hakkınız bulunuyor.

CEVAPLAR

1. Mangal kömürü

Cevap 1

Doğru Cevap: Mangal Kömürü. Mangal kömürünü ilk aldığımızda siyah, yanarken kırmızı ve işimiz bittiğinde gri kül rengine dönüşüyor.

2. İçinde raptiye bulunan bardak:

Cevap 2

Doğru cevap, içinde raptiye bulunan bardak olacaktı. Çünkü raptiyenin kütlesi diğer nesnelere göre daha az, böylece daha az suyu dışarı taşırıyor ve daha çok su bardağın içerisinde kalabiliyor.

3. Üçgeni ters çevirin

 Cevap 3

Burda ise yapılması gereken şey; en üstte bulunan topu aşağı indirmek ve ardından 2. sıradaki diğer 2 topu en üste çıkarmak.

4. Görselde kaç adet küp bulunuyor?

Cevap 4

Bu görselde tam olarak 9 adet küp bulunuyor. Eğer cevabınız doğru değilse muhtemelen altta kalan küpleri hesaba katmayı unuttunuz.

5. Bu yamuğu 4 eşit parçaya bölün:

 Cevap 5

Gördüğünüz gibi bu büyük yamuğu, 4 eşit parçaya bu şekilde bölebiliyoruz.

6. Denklemi çözün:

Cevap 6

Soruyu çözmek için biraz matematik bilgisi gerekiyor, bu sorunun çetrefilli kısmı ise burada yatıyor.

7. Serideki hatayı bulun:

Cevap 7

Renkler, tamamen dikkati başka yere çekmek için yapılmış. Dikkatli bakan bir göz, 19’un bu listede yer almadığını çoktan görmüştür bile.

8. Yalnızca 2 adet kibriti oynatarak 2 adet kare oluşturun:

Cevap 8

Klasik kibrit sorusu olan bu bulmacada yapmamız gerekense; görseldeki gibi biri büyük, diğeri küçük iki kare oluşturmaktı.

Bulmacamızın burada sonuna geldik. Bu sorulardan kaç tanesine doğru yanıt verdiğinizi, yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://brightside.me/wonder-quizzes/10-puzzles-that-can-upgrade-your-iq-794045/
62
18
13
10
4
Emoji İle Tepki Ver
62
18
13
10
4