Çentiksiz ve Kusursuz Şekilde Çerçevesiz Olan Tasarım Harikası 5 Telefon

76
7
7
4
2
Kabul edelim ya da etmeyelim, sevelim ya da sevmeyelim fark etmez: Çentikli ekran tasarımı artık akıllı telefon dünyasında bir trend haline geldi. Yine de bu tasarıma karşı çıkan bir grup üretici var. İşte o üreticilerin satışa sunduğu, Samsung’un bile yapamadığını yapıp, kusursuz ekran tasarımlarını uyguladıkları 5 akıllı telefonu listeledik

Mart 2017’de piyasaya Essential Phone adında bir telefon çıktı. Bu cihaz, ön kameranın ekranın içine doğru uzandığı bir çıkıntı üzerine konumlandırıldığı bir tasarıma sahipti. Aylar sonra Apple, iPhone X tasarımıyla yeni akım başlattı. Piyasada 30’a yakın çentikli ekran olan bir dönemdeyiz, ancak bu cihazların çentikleri iPhone X kadar işlevsel değil.  Apple, ön kamera çevresine yerleştirdiği sensörlere yer açmak için bu çentikli tasarıma geçiş yaptı, diğer üreticilerin yaptıkları ise büyük çoğunlukla taklitten ibaretti. 

Çentikli tasarım sevmeyenler de bu rekabet sırasında zorla alıştırıldılar. Sektörel açıdan en büyük hedeflerden birisi olan gerçekten çerçevesiz ekrana sahip akıllı telefonlar üretmek için parmak izi okuyucusu, ön kamera ve sensörlerini de ortadan kaldırmak gerekiyor. Bu nedenle çentiği tercih etmeyen bir grup üretici, farklı tasarım anlayışlarıyla sahneye çıktılar. 

Bu tasarımların herhangi birini Apple yapmış olsaydı, inanıyoruz ki çentikli ekran bir anda unutulurdu. 

5. Gizlenebilen ön kamera çıkıntısıyla Vivo Nex:

 

iPhone X’un ekran-gövde oranı %83 iken Vivo Nex’in oranı %91.2, yani arada dağlar kadar çerçeve farkı var. Bu cihaz aynı zamanda ekran-gövde oranı konusunda şimdilik dünya rekorunu da elinde bulunduruyor. Elbette bunu sağlamak Vivo açısından oldukça zor oldu ve firma, kaliteli bir mühendislikle ön kamerayı bir çekmeceye yerleştirip gövdeye gizlemeyi tercih etti. Kamerayı açar açmaz çıkıntı otomatik olarak gövde dışında kendini gösteriyor. Detaylar için aşağıdaki haberimizi okuyabilirsiniz. 

4. Gizlenebilen çentiği ile OnePlus 6:

Çinli üreticinin yeni amiral gemisi OnePlus 6, çentikli ekran trendine sahip çıkan en kaliteli cihazlardan birisi. Firmanın çentik sevmeyen kullanıcıları da önemseyip, ekran ayarlarına çentiği gizlemek için seçenek koyması güzel bir dokunuş oldu. Huawei de aynı şeyi çentikli ekranlara sahip olan P20 serisi için uygulamaya başladı. Yukarıdaki resimde çentiği yazılımla karanlık bir bölge içine gizlenen OnePlus 6’yı görüyorsunuz.

3. Çentik koyacağıma telefonu kaydırırım diyen Doogee Mix 4:

Doogee Mix 4, telefonun kamerasını be ahize kulaklığını barındıran bir arka panele sahip. Bu panel, cihazın kamerasını ya da telefonunu kullanmıyorken gizli olarak durabiliyor. Kullanıcıların tek yapmaları gereken cihazı alıp, ekranı biraz aşağıya ittirmek. Bu tasarım bir türlü fiziksel klavyeden vazgeçemeyen Blackberry’den tanıdık geliyor. En azından Doogee’nin daha işlevsel bir şekilde kullandığını söyleyebiliriz.  

2. Arka kameranın mandal gibi öne açılarak ön kamera olduğu Bluboo S2

Bluboo belki de listedeki en mantıksız tasarımlardan birisini meydana getirmiş durumda. Kullanıcılar ön kamera kullanmak istediklerinde bir menteşe gibi duran arka kamerayı öne kaldırabiliyorlar. Bu sayede fotoğraf çekebilseniz de olası bir darbede kamerasız bir cep telefonunuz oluyor. 

1. Harika bir tasarımla noktayı koyan Oppo Find X: 

Oppo Apple’ın çentikli ekran tasarımıyla gelen iPhone X modeline ismiyle bile gönderme yapan bir cihaz geliştirdi. Bu cihaz tasarım açısından çok ciddi bir mühendislik gerektiriyor. Çünkü yüz tanıma sistemleri ve tüm kameraları, ekranın sanki bir kılıf gibi olduğu gövdesinin içinde saklanıyor. Bu sistemin çalışma hızı ise gerçekten mükemmel. İşin esprisi ise ekranın kusursuz bir şekilde çerçevesiz olması.

76
7
7
4
2
Emoji İle Tepki Ver
76
7
7
4
2