Neredeyse Çerçevesiz Ekranlı Oppo Find X Resmen Tanıtıldı!

73
20
17
8
5
Neredeyse sıfır çerçeveye sahip olan, çerçeveleri küçültürken şıklık ve performanstan da ödün vermeyen yeni Oppo Find X, Paris'te gerçekleştirilen lansman etkinliği ile tanıtıldı.

Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, uzun bir süredir merakla beklenen yeni amiral gemisi Find X’i nihayet tanıttı. Hem tasarımı, hem de özellikleri ile ‘adamlar yapmış’ dedirten Oppo Find X, %93.8’lik ekran gövde oranı ile de rakiplerinin fazlasıyla önünde bulunuyor. Her yönüyle kendine hayran bırakan Oppo Find X’in belki de tek eksi yanı fiyatı.

Bildiğiniz gibi tüm akıllı telefon üreticileri ön kamera ve ahizeyi konumlandırabilecekleri bir alan oluşturmak için ekranın üzerinde kalın bir çerçeve bırakıyorlar. Çerçeve bırakmak istemeyen üreticiler ise kullanıcılar ile karşı karşıya gelmeyi göze alarak cihaz tasarımını tamamen bozan bir çentik kullanmayı tercih ediyorlar.

Oppo Find X her ikisini de yapmıyor. Cihazın üst kısmında bulunan kızaklı modül, kullanıcılar ön ya da arka kamerayı kullanmak istediklerinde sadece 0.5 saniye gibi kısa bir sürede açılıyor. Kamera kullanılmadığında ise kapalı kalmaya devam ediyor. Oppo’nun açıklamasına göre bu kızak, herhangi bir probleme karşı 300 bin kez test edilmiş.

Find X, 16MP ana, 20MP ikincil arka kamerası ile son derece kaliteli fotoğraflar vadediyor. Üstelik Oppo’nun açıklamasına göre cihaz, yapay zeka desteği sayesinde 800 farklı sahneyi algılayabiliyor ve kamera ayarlarını buna göre otomatik olarak düzeltiyor. Bu sayede fotoğraflarınız çok daha kaliteli oluyor.

25MP çözünürlüğündeki ön kamera ise Android ekosisteminde nadiren gördüğümüz 3D yüz tanıma özelliğine sahip. Oppo’nun açıklamasına göre 3D yüz tanıma, parmak izi tarayıcıya göre 20 kat daha fazla güvenlik sunuyor. Üstelik 3D yüz tanıma teknolojisi, iPhone X’un Animoji özelliğine benzer 3D Omoji özelliğini de kullanıcıların hizmetine sunuyor.

Oppo Find X’in hem önü, hem de arkası Corning Gorilla Glass 5 ile güçlü bir korumaya sahip. Cam arka panele sahip olmasına rağmen cihazda kablosuz şarj teknolojisi bulunmuyor. Yine şirketin açıklamasına göre Oppo’nun VOOC hızlı şarj teknolojisi, 5 dakika şarj ile 2 saate kadar konuşma süresi vadediyor.

Oppo Find X Özellikler

  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 845
  • RAM: 8GB
  • Depolama: 256GB
  • Ekran: 6.42 inç Full HD+ AMOLED
  • Arka Kamera: 16MP, f/2.0 + 20MP, f/2.2
  • Ön Kamera: 25MP, f/2.0
  • Batarya: 3730mAh
  • İşletim Sistemi: Android 8.1 Oreo
  • Bağlantı: 4G VoLTE, WiFi 802.11ac (2.4GHz/5GHz), Bluetooth 5 LE, GPS, USB Type-C

Bordeaux kırmızısı ve buzul mavisi renk seçeneği ile satışa çıkacak olan Oppo Find X, 5400 TL fiyat etiketi ile tüketiciler ile buluşacak. Sınırlı üretim karbon fiber arka panele sahip Lamborghini Edition versiyonu ise 9200 TL fiyatı ile satışa çıkacak. Cihaz, Ağustos ayında resmi olarak satışa sunulacak. Yukarıda belirttiğimiz fiyatlara vergilerin dahil olmadığını da hatırlatalım.

Kaynak : http://www.fonearena.com/blog/256302/oppo-find-x-price-specifications.html
73
20
17
8
5
Emoji İle Tepki Ver
73
20
17
8
5