Çin, Dünyanın En Büyük Kripto Para Borsası Binance'e Erişim Engeli Getirdi

34
29
12
2
1
Çin hükümeti, dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance'a erişim engeli getirdiğini açıkladı. Alınan karar son gelişmeleri takip edenleri şaşırtmadığı gibi Çin dışındaki yatırımcılar da bu durumdan pek etkilenmedi. Çinli kripto para yatırımcıları ise artık VPN aracılığıyla Binance'e erişebilecekler.

Kripto para dünyasına karşı adeta savaş açan Çin hükümeti, dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Binance'a erişim engeli getirdiğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık ile Kanada'nın engelleme kararı almasından sonra Binance, bir ülkeden daha yasaklanmış oldu. Ancak bu durum, yatırımcıların kripto paralara ilgisini pek de etkilememiş gibi görünüyor.

Çin hükümetinin aldığı karar, aslında kimseyi şaşırtmadı. Çünkü Çin yönetimi, bir süredir zaten kripto paralarla ilgili olumsuz açıklama pompalıyor ve sınırları içinde kripto para dünyasından kurtulmak istiyordu. Şimdi de bununla ilgili yeni bir adım atılmış oldu. Ancak Çinliler, Binance'ı hala rahatlıkla kullanabiliyorlar. Bu işlem için yalnızca bir VPN uygulamasına ihtiyaç duyuluyor.

Çin'in Binance kararı, piyasaları etkilemedi (şimdilik)

Binance

Kripto para piyasaları, bir süredir zaten genel bir düşüş trendi içerisindeler. Bitcoin'in oynaklığı ve piyasadaki baskınlığının artmasıyla meydana gelen bu düşüş trendi, yatırımcıyı da ciddi anlamda zorluyor. Ancak Çin'in Binance kararı sonrasında piyasalar, en azından şimdilik bu durumdan etkilenmemiş gibi görünüyor. Coinmarketcap'te yer alan verilere göre Bitcoin, saat 13:02 itibarıyla 32 bin 939 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin'in son 24 saatteki fiyat değişimi pozitif yönde yüzde 1,27.

İngiltere'nin konuyla ilgili açıklamalarında, Binance'a karşı olunmasının nedeninin dolandırıcılık olaylarının çoğalmasına bağlanmıştı. Çin hükümetinin ise konuyla ilgili görüşü zaten belli. Ülke, kripto para dünyasının finans sistemlerini çökerteceğini ve mevcut düzenin bozulmasına yol açacağını düşünüyor. Aslına bakacak olursak dünya genelinde kripto para birimlerine karşı olan tüm hükümetler, Çin ile aynı görüş içerisinde.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-binancea-bir-sok-daha-cin-de-engelledi-41849569
34
29
12
2
1
Emoji İle Tepki Ver
34
29
12
2
1