Türkiye'deki Kadın Kripto Para Yatırımcılarının Oranı 2 Kat Arttı

10
7
3
0
0
Akademetre, "Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması"nın sonuçlarını yayımladı. Açıklanan sonuçlar, geçtiğimiz 1 yıllık süreçte Türkiye'de kripto para yatırımcıları arasında kadınların oranının iki katına çıktığını gözler önüne seriyor. Uzmanlara göre yastık altındaki altın, kripto paraya kayıyor.

Son yılların giderek popülerleşen yatırım araçlarından kripto paralar ile ilgili geniş kapsamlı bir araştırma yapıldı. Akademetre isimli araştırma şirketi tarafından yapılan araştırma, ülkemizdeki kadınların bu sektöre giderek daha fazla ilgi duyduğunu gözler önüne serdi. Hatta geçtiğimiz yıl ile bu yıl arasında iki kat fark bulunuyor.

Araştırma sonuçlarına göre geçtiğimiz yıl kripto paralarla işlem yapanların oranı, yüzde 0,7'ydi. Ancak bu yıl, bu oran yüzde 7,7'ye yükseldi. Yani Türkiye'deki kripto para yatırımcılarında 11 kat artış yaşandı. Bunlar arasında dikkat çeken husus ise kadınların kripto paralara olan ilgisiydi. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de yatırım yapan her 10 kişiden yalnızca 2'si kadınken, bu yıl bu sayı 4'e yükseldi.

Yastık altındaki altın, kripto paraya kayıyor

Kripto para

Araştırmaya göre Türkiye'de kripto paraya yatırım yapanların yüzde 60 kadarı, yüksek kar oranları nedeniyle bu sektörü seçiyor. Ayrıca üniversite mezunları, bu sektöre yatırım yapanların yüzde 49'unu oluşturuyor. Ancak vatandaşlar, kripto para yatırımlarına artık pek de güvenmiyorlar. Araştırmaya göre kripto paralara güvenen ya da çok güvenen vatandaşların oranı, yüzde 25,3'e düşmüş durumda. Aynı istatistik, geçtiğimiz yıl yüzde 34,2 olarak kayıtlara geçmişti.

Sektör uzmanları, Akademetre tarafından yapılan araştırmayı değerlendirdi. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, özellikle de kadınların kripto paralara ilgi duymasının, güvenli liman olarak bilinen altına duyulan ilgiyi azalttığı ifade edildi. Buna göre kadınlar, yastık altında biriktirdikleri altınları bozarak kripto para sektörüne giriş yapıyorlar. Hem de sektörün ne kadar riskli olduğunu bile bile...

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/kripto-para-islemi-yapan-kadin-sayisi-ikiye-katlandi-6529016/
10
7
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
7
3
0
0