11
1
1
0
0

Corona virüs ile dünya çapında mücadele devam ediyor. Gece saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama ile virüsün ülkemizde ilk defa görüldüğü resmileşmiş oldu.

Yapılan açıklama sonrasında ise süpermarketler adeta yağmalandı. Tuvalet kağıdı, dezenfektan, bakliyat gibi ürünler hızla tükendi. Bir anda ülkemizin gündemi virüs haline geldi. Pek çok kişi “Corona virüsünden korunma önlemleri nelerdir?” diye aramaya koyuldu.

Corona virüsü resmen ülkemizde

Fahrettin Koca

Virüs ülkemize gelmiş olsa da Sağlık Bakanlığı açıklamalarına göre henüz salgın olarak adlandırmayı gerektirecek bir durum bulunmuyor. Virüs tespit edilen kişinin durumunun iyi olduğu ve etrafındaki kişilere de karantina uygulandığı belirtiliyor.

Tabii ki insanlar, bu kadar çok konuşulan bir hastalık söz konusu olduğunda korkuyorlar ve bu konuda da haklılar. Aslında salgına karşı önlem almak için yapmamız gereken şeyler oldukça basit ve gündelik hayatımızda bir kısmını yaptığımız şeylerden oluşuyor.

Hem sosyal medya hem televizyonlar hem de diğer iletişim araçlarıyla sürekli olarak virüsten nasıl korunulması gerektiği için açıklamalar yapılıyor. Biz de bu açıklamaların içinden bilimsel bir tabana dayananları bir araya toplarken, en sık sorulan sorulara cevap verdik.

Nedir bu Corona virüsü? Nasıl korunulur?

Corona virüsü

Hastalığın yayılmasında en önemli etmenlerden biri ellerin kullanımı ve ellerin temiz tutulması, hastalıktan korunmak için oldukça faydalı oluyor. Salgının durdurulması için çalışmalar devam ediyor.

Corona virüsünden korunmak için yapmanız gerekenleri derlediğimiz bu video ile aklınızdaki sorulara cevap vermeye çalışırken sağlığınızı nasıl koruyabileceğiniz hakkında bilgileri bulabilirisiniz. Ayrıca doğru bilinen bazı yanlışlar da açıklanıyor.

11
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
1
1
0
0