COVID-19 Geçirenler, İki Doz Yerine Tek Doz BioNTech Aşısı Olacak

49
9
5
5
2
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla birlikte daha önce korona virüse yakalanmış olan kişilerin aşı uygulamalarında değişikliğe gidildi. Bu bağlamda bu kişilere sadece 1 doz BioNTech aşısı uygulanacak.

Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından alınan yeni kararla birlikte COVID-19 geçiren kişilerin aşılanmalarında farklı bir uygulamaya geçiyor. Buna göre COVID-19 geçiren kişiler, artık iki doz yerine tek doz BioNTech aşısı olacaklar.

Bununla birlikte Sağlık Bakanlığı, COVID-19 hastalığını geçirip ilk doz aşısını olmuş, ardından ikinci doz aşı randevusunu almış kişilerin de randevularını iptal etti. Bakanlığın gönderdiği mesajda şu ifadeler yer aldı:

aşı

"COVID-19 hastalığı geçirenler için tek doz BioNTech aşısının yeterli olacağına dair Bilim Kurulu kararı gereğince ikinci doz aşı randevunuz iptal edilmiştir."

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca başkanlığında en son 30 Haziran'da yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerisi, hastalığın üzerinden 6 ay geçtikten sonra aşı hakkı tanımlanması uygulamasında değişikliğe gitmişti. Bakanlık, 6 aylık süreyi 3 aya indirmişti.

Kaynak : https://www.indyturk.com/node/383026/haber/sağlık-bakanlığı’ndan-kovid-19-geçirenler-için-biontech-kararı
49
9
5
5
2
Emoji İle Tepki Ver
49
9
5
5
2