Curtiss'in 217 Beygirlik Elektrikli Motosikleti: Hades

17
4
1
1
0
Elektrikli araçlar arasında en ilgi çekicilerinden biri olan elektrikli motosiklet pazarının yeni bir yıldızı var: Minimalizmin zirvelerinde gezen Curtiss Hades. Bu elektrikli motosiklet tam 217 beygir güce sahip.

J.T. Nesbitt, motosiklet tutkunlarının adını sık sık duydukları bir tasarımcıdır. Daha önce de Confederate için Wraith ve Hellcat motosikletleri tasarlayan sanatçı, bu defa ‘iki tekerlekli minimalizmin nihai ifadesi’ olarak nitelendirdiği Hades adlı motosiklet ile karşımıza çıktı. Bu fikre herkes katılmıyor olsa da motosikletin yeni fikirlerle dolu olduğu açık. 

Tasarımcının, mümkün olduğu kadar fazla parçayı birden fazla amaçla kullanmayı denediği bu elektrikli motosiklet tasarımında, 217 beygirlik yüksek bir güce ve 200 Nm’lik şaşırtıcı bir torka ulaşmayı başardı. 

elektrikli motosiklet

Aracın bu gücü kontrol ederken destek sağlayacak iri bir selesi yok. Onun yerine ince, arkaya doğru hafifçe yükselen ve altında da kırmızı renkli, yuvarlak arka farların olduğu bir sele tercih edilmiş. Hızdan poponuz yanmış gibi gözükmesini ve muhtemelen tüm gücü kullandığınızda selenin üstünde kalmanızı zorlaştıracak olmasını saymazsak selede bir sorun yok gibi gözüküyor. 

elektrikli araç

Motosikletin altında, normalde motorun olduğu yerde batarya duruyor. Bataryayı kadro borusuna, normalde yakıt tankının bulunduğu bölgeye bağlayan bir kolon yok. Aracın gövdesi bir tabancaya, bataryası da eski usül, döner mekanizmalı şarjörüne benziyor. Motosiklet bu haliyle, son 100 yılda motosikletlere ilgi duymuş herkes için bir garip görüntüye sahip. 

Hades’in ön tarafı, Curtiss’in sık sık kullandığı gidon borusuna sahip. Ön çamurluğun üzerine kapanan bu yapı sayesinde motosiklet daha az malzeme kullanılarak ve daha hafif şekilde üretilebiliyor. Aracın süspansiyonunu ise farların altındaki tek parça şok emici sağlıyor. 

Aracın ön tarafındaki pençevari yapı, arka tarafta da kendini tekrar ediyor. Motosikletin merkez eksenine göre simetrik olan bu yapı, süspansiyon ne yaparsa yapsın bel bölgesinin sıkıntı yaşamamasını sağlıyor. 

hades

Bu motosikletin iddia ettiği kadar minimalist olduğunu savunmak kolay değil. Öte yandan, genel olarak elektrikli motosikletler büyük çirkin iki tekerlekli kutulardan hallice üretildikleri için geleceğe dair bir umut, genel bir tasarım dili oluşturulması için atılmış bir ilk adımı oluşturuyor. 

Hades, 2020 yılında 75 bin dolarlık etiketiyle satışa çıkacak. Bu biraz tuzlu fiyatı gözden çıkarabilenlerden firmanın bir diğer isteği de WeFunder’da kendilerinin hisselerinden almaları. Böylece Hades, CAD tasarımlarından gerçek bir seri üretim motora dönüşebilir.

Kaynak : https://newatlas.com/curtiss-hades-electric-motorcycle/60641/
17
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
1
1
0