Disney Animasyonlarıyla Aklımıza Kazınan 11 Müzik

17
7
3
2
2
Disney Animasyonlarıyla Aklımıza Kazınan 11 Müzik
Disney dendiği zaman akla gelen ilk şeylerden biri müzikal yapıdaki animasyonları ve dillere dolanan şarkılarıdır. Bu içerikte de ikonik Disney şarkılarını bir araya topladık.

Disney’in yapımlarında müzik her zaman için önemli yer tutuyor. Firmanın pek çok meşhur şarkısı var. Bu şarkılardan bir kısmı çok kötü olsa da bir kısmı ikonik hale geldi.

Disney elinden çıkmış, firmanın kendisine ait müzikleri sizin için bir listeyle bir araya getirdik.

Alice in Wonderland - Painting the Roses Red/March of the Cards:

Orijinal Alice in Wonderland filminde kraliçenin yancısı olan hileli iskambil destesi askerlerinin yürüyüş şarkısı. Filmin müzikleri genel olarak sınıfta kalmıştı ve dürüst olmak gerekirse Alice in Wonderland denince herkesin aklına gelen şarkı Jefferson Airplane’in White Rabbit şarkısıdır.

Hercules - I Won’t Say (I’m In Love):

Hades tarafından yaratılan zavallı Meg’in Herkül’e olan hislerini saklamaya çalışırken söylediği şarkıdır. Her şeye müdahil olan 5’i 1 arada ablalarla Meg’in tartışması modunda ilerleyen şarkı oldukça popüler olmuştu. 1997 yılında yayınlanan yapımda şarkıyı seslendiren Susan Egan’ı aşkını kabullenmeye ikna etmek müzik perilerine düşmüştü.

Beauty & The Beast – Be Our Guest:

Lanetlenen, öfke sorunları yaşayan bir prensin onunla beraber lanetlenmiş kale halkı, Belle için şarkı söylüyor. Bu esnada da hüzünlü geçmişlerini anlatıyorlar.  Oldukça eğlenceli olan bu şarkı görsel anlamda da çok keyifli ve saykodelikti.

101 Dalmatians - Cruella Song:

Köpek derisinden bir kıyafet giymeye kafayı takmış olan vu bu amaçla onlarca yavruyu öldürmeye karar veren Cruella ile kafa bulan abimizin şarkısı çağının ötesinde bir eser olarak karşımıza çıkıyor. Bu şarkının 1961’den kaldığını hatırlatmakta fayda var. Şarkıda temel olarak Cruella’nın ne çeşit bir baş belası olduğunu öğreniyoruz.

Aladdin – A Whole New World:

Yepyeni bir dünyanın kapılarını prenses Jasmine için açan Aladdin’in bu şarkısı, uçan halının (ki bütün yapımdaki en zeki varlık olabilir) üzerinde başlayıp bulutların üzerine çıkılan bir sekansa sahip. Bu yapım da sinemada kazandığı başarının ardından kendisini çizgi film serisi olarak bulmuştu. Geçtiğimiz günlerde gerçek oyuncularla yeniden çekilen film çok büyük başarı yakalayamadı. Orijinal film ise en çok rahmetli Robin Williams’ın seslendirdiği Mavi Cin ile akılda kaldı.

The Lion King – Circle of Life:

Kimsenin sözlerini bilmediği ama herkesin söylediği muhteşem şarkı olan Circle of Life, farklı dillerden gelen sözleri ve akıp giden ritmiyle büyük ilgi çekmişti. Sir ünvanlı sanatçı Elton John tarafından bestelenen şarkı, Simba’nın doğumundan sonra Savana halkına tanıtıldığı bölümde çalınıyordu. Şarkı o günden bu yana hemen herkesin favori şarkısı durumunda… Tabii eğer yakın zamanda çıkan başka bir şarkıya gönlünüzü kaptırmadıysanız.

Frozen – Let It Go.

Frozen filmi, bariz şekilde son yılların en başarılı Disney şarkılarından biri olan Let It Go’ya ev sahipliği yapıyordu. Arendele tahtının birinci varisi, buz üzerinde kontrolsüz bir güce sahip olan Elsa, onların krallığında bir Profesör Charles Xavier olmadığı için kaleye kapatılmıştır. Sonra güçeri açığa çıkınca kendisini dağlara vurup orada yaşamaya başlar ancak hikayenin ilerisinde güçlerini kullanmayı öğrenir. Şarkı, Disney  yöneticilerinin o kadar hoşuna gitmiştir ki orijinal hikayede kötü karater olarak düşünülen Elsa’nın rolü değiştirilmiştir.

The Little Mermaid - Part of Your World:

Küçük deniz kızımız Ariel, bacaklarına kavuşup sevdiceği ile sokaklarda gezmenin, dans etmenin, yürümenin ve karada yaşamanın tadını çıkarmak istemektedir. Şarkıda da hevesini ve hayallerini duyarız. Küçük deniz kızı hikayesi, Disney tarafından yumuşatılmış sonunda Poseidon abinin müdahalesiyle mutlu bitse de orijinalinde diğer tüm masallar gibi karanlık bir hikayedir.

Pocahontas – Colors of the Wind:

Pocahontas filminde Virginia kıyılarına dağlardan inip gelen, yanında bir rakun bulunan genç bir kadın ile John Smith’in aşkını görürüz. Baştan sona bir trajedi olan Pcahontas hikayesini allayıp pullayıp bir aşk hikayesine çeviren Disney, John Smith ile Pocahontas arasında bir romantizm uyduruvermişti. Burada da Pocahontas “Bak doğa, uyum, huzur falan ne güzel” temalı bir şarkı söylemektedir.

Peter Pan – You Can Fly:

Çocukları var olmayan ülkeye götüren Peter Pan, oraya nasıl gidileceğini soran çocukları uçmaya teşvik ediyor. Uçmak derken, gerçek anlamda havada yolculuk edebilmekten bahsediyoruz. Hikaye, şarkı ve karakter o kadar popülerdir ki bugün Peter Pan sendromu diye bir kavram ortaya çıkmıştır.

Toy Story – You’ve Gor a Friend in Me:

Bu şarkıyı koymamam halinde kendiminki dahil pek çok kişinin çocukluğıuna ihanet etmiş olacağımız gerçeğini bir yana bırakırsak gerçek anlamda çok eğlenceli, çok keyifli bir şarkı olduğunu ve nostaljik sözlerinin olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Aladdin – Friend Like Me:

Robin Williams’ın Mavi Cini’nden gelen bu şarkıda O2nun gibi bir arkadaşımız olamayacağını, bize istediğimix herşeyi verebileceğini söylüyor. Hem izlemesi hem dinlemesi keyifli bu şarkı, çocukluğunda filmi izlemiş olanlar için de ayrı bir nostalji yaratıyor.

Lion King – Hakuna Matata:

Mümkün olduğunca her filmden bir tane örnek vermek istediğimiz için kenarda kalan ancak muhteşem bir şarkı olan Hakuna Matata, ‘anı yaşa bak keyfine’ tadındaki sözleri ve akılda kalan nakarat cümlesiyle Alsan Kral’ın en meşhur şarkılarından oldu. Pumba ve Timon’un şarkısı da anılmayı hak ediyor.

A Goofy Movie – Eye to Eye:

Goofy. Disney. Sadece izleyin.

Sizce en iyi Disney şarkısı hangisi? Listeyi siz hazırlasanız hangi şarkıyı ya da şarkıları eklerdiniz?

17
7
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
17
7
3
2
2