DJI, Phantom Serisinin Üretimini Durdurduğu İddialarını Yalanladı

6
4
1
0
0
Çin merkezli teknoloji şirketi DJI'dan firmanın en popüler drone serisi Phantom'ın üretimini durdurduğu iddialarına yanıt geldi. Firma adına ünlü teknoloji sitesi The Verge'e konuşan iletişim direktörü Adam Lisberg, tedarik sürecinde yaşanan bir sorun nedeniyle Phantom 4 Pro V2.0 üretilemediğini ve iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Drone pazarının önde gelen şirketlerinden biri olan DJI'ın bilindiği üzere bir süredir Phantom 4 üretmemesi sebebiyle şirketin en popüler drone serisinin üretimini durdurma kararı aldığı iddiaları gündeme gelmişti. DJI yöneticilerinden Romeo Durscher'ın geçtiğimiz ay yaptığı “Phantom 4 Pro RTK hariç Phantom üretimine son verildi" açıklamaları sonrası bu iddiaların gerçek olduğu kanısına varılmıştı ancak şirketin iletişim direktörü Adam Lisberg, dün yaptığı açıklamayla bunun gerçek olmadığını söyledi.

ABD merkezli teknoloji haber sitesi The Verge'e konuşan Lisberg "Tedarik konusunda yaşanan bir sorun nedeniyle Phantom 4 Pro V2.0 üretilemiyor. Bundan dolayı tüm müşterilerimizden özür diliyoruz ve onlara bir süre boyunca drone ihtiyaçlarını Mavic serisiyle karşılamalarını öneriyoruz" açıklamasında bulundu. Böylece uzun bir süredir DJI'ın Phantom serisinin üretimini tamamen durduğu iddiaları da yalanlanmış oldu.

Phantom 5 söylentileri konusunda da açıklamalarda bulunan Lisberg "Resmi olarak daha önce Phantom 5 üretileceği konusunda bir açıklamamız olmadı. Bu da iptal edilecek bir şey olmadığı anlamına gelir" ifadelerini kullandı. Bilindiği üzere geçtiğimiz yılın sonlarına doğru sosyal medyada paylaşılan yeni bir DJI drone fotoğrafı, bir anda Phantom 5 söylentilerinin ortaya çıkmasına sebep olmuştu. O fotoğraflardaki drone'un bir müşterileri için tek seferlik üretilen bir model olduğunu da sözlerine ekleyen Lisberg, Phantom serisinin üretimine ne zaman devam edileceği konusunda ise bilgi vermedi.

~Phantom 5 olduğu iddia edilen drone'a ait fotoğraflar

Yaklaşık 5 aydır Lisberg'ün açıklamalarına benzer açıklamalar yapan DJI'ın bu kadar uzun süre parça tedarik sorunu yaşaması hâlâ akıllarda bazı soru işaretleri oluşmasına sebep oluyor. Şirketin en önemli serilerinden biri olan Phantom'ın üretimine devam edilebilmesi için parça tedarik sorununun ne zaman çözüleceğini ve Phantom serisine ait yeni bir drone modelinin piyasaya sürülüp sürülmeyeceğini önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/4/26/18519255/dji-deny-discontinue-drone-phantom-4-5-mavic-2-pro
6
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
4
1
0
0