FAA Onayladı: Google, ABD’de Drone ile Kargo Nakliyesi Yapabilecek

14
4
1
0
0
Wing, bu ayın başlarında Avusturalya’dan ticari kargo nakliyesi için onay almıştı. Google ve Google şirketlerinin tek çatı altında toplandığı Alphabet şirketinin bünyesinde bulunan şirket, Avusturalya’dan sonra şimdi ABD Federal Havacılık Kurumu’ndan (FAA) onayını almasıyla birlikte artık ABD’deki müşterilerine drone ile ticari kargo nakliyesi yapabilecek.

Cuma ve Pazartesi günleri arasında imzalanan FAA sertifikası, Bloomberg’ün verdiği bilgilere göre drone şirketi Wing’i küçük boyutlu bir kargo nakliye şirketi olarak sınıflandırıyor. Wing’in verdiği bilgilere göre şirket, birkaç ay içerisinde Virginia’nın Blacksburg ve Christiansburg adlı iki kırsal şehrinde nakliyat işlemlerine başlayacak.

Wing şirketinin CEO’luğunu yapan James Ryan Burgess, konuyla ilgili “Teknolojilerimizle yöneteceğimiz bir iş için FAA’nın onayını almış olmak bizim için oldukça heyecan verici” sözlerini dile getirdi.

Wing şirketi, nakliye sırasında yerel işletmelerin ürünlerini satmayı planlıyor. Şirket, şu anda Blacksburg ve Christiansburg şehirlerinde ortaklık yapabileceği yerel tüccarlar arıyor. FAA’dan onayını alan şirket, şu anda büyük bir bariyeri aşmış durumda. Aldığı onay sayesinde şirket hem ticari nakliyat işlemlerini gerçekleştirecek hem de bu işlemler için para talep edebilecek. Nakliye işlemlerinden para talep edilebilmesi, yalnızca FAA’nın tamamlaması aylar süren, sıkı sertifika sürecini tamamlamakla gerçekleştirilebiliyor. Şirketin CEO’su Burgess, bu başarının diğer drone nakliyat şirketlerinin de önünü açacağına inanıyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Teslimatlarınızın kargocular tarafından değil de bir drone tarafından yapıldığını hayal edebiliyor musunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak : https://mashable.com/article/google-wing-drone-delivery-faa-approval-us/
14
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
4
1
0
0