Donald Trump'ın Rusya ile Nükleer Antlaşmayı Uzatması İsteniyor

20
4
2
1
1
Deyim yerindeyse tek tuşla dünyamızın yok olabileceği günümüzde, Trump'ın Rusya ile nükleer füzeler ile ilgili antlaşma yapması/tazelemesi isteniyor.

ABD ile Rusya arasında imzalanan "New START Paktı"nın geçerliliği, uzak değil çok yakın bir tarihte, 2021 yılında sona eriyor. Bu bağlamda dünyamızın kaosa sürüklenmemesi için yeni bir paktın imzalanması gereği ortaya çıkıyor.

ABD'nin 24 demokratik senatörü, Cuma günü içerisinde ABD Başkanı Donald Trump'a gönderdikleri mektupta; Rusya ile aralarında olan nükleer silah antlaşmasını uzatması çağrısında bulunuldular. Geçerliliğini yitirmesine 2 yıl kalmış olan Yeni Stratejik Silah Azaltma Antlaşması'nın (New START) 5 yıl daha uzatılması ve bu bağlamda ABD'nin nükleer silahsızlanmanın sağladığı rahatlığın keyfini çıkarabileceği, demokratlar tarafından söylenildi.

Senatör üyeleri sözlerine: "Gerçekten çok endişeliyiz, zira ABD bu antlaşmanını müddetini uzatmak için hiçbir adım atmadı. New START'ın tarihinin uzatılmaması durumunda sadece yarım yüzyıl içerisinde çok ama çok daha büyük felaketler gerçekleştirebilen silahların üretilmesine göz yumar ve olanak tanır." dediler.

Moskova'dan gelen açıklama ise Rusya'nın; İran'ın nükleer sorunlarıyla baş etmeye çalışması gibi bir durumla karşı karşıya kalmayı hiç mi hiç istemedikleri yönünde. Bahsi geçen antlaşmaının devam ettirilmemesi durumunda önümüzdeki 50 yıl içerisinde yepyeni bir silah rejimini gelişebileceği ve dünyayı kontrolsüz bir şekilde felakete sürükleyebileceği de söylentiler arasında.

Kaynak : https://sputniknews.com/us/201904131074091892-new-start-renewal-lawmakers-letter/
20
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
20
4
2
1
1