Microsoft, ABD Ordusunun Kullandığına Benzer Güvenlik Seviyeleri Getiriyor

12
4
2
2
0
Microsoft, kullanıcıların güvenliklerini seçmelerine olanak sağlayan, yeni bir güvenlik yapılandırma öneri programı sundu. Kullanıcıların tercihlerine göre değişen güvenlik seçeneklerinde 5 farklı seviye mevcut.

Microsoft, güvenliği artırmak için yeni bir adım attı ve Windows 10 işletme kullanıcılarının daha güvende olmaları için SECCON isimli yeni bir güvenlik öneri programı sundu. Amerika Birleşik Devletleri ordusunun kullanmakta olduğu DEFCON güvenlik seviyelerinin benzeri olan SECCON'u işletme kullanıcıları için sunan Microsoft, kullanıcıların kendilerini maksimum düzeyde güvende hissetmelerini istiyor.

SECCON isimli güvenlik yapılandırma programında, 5 farklı seçenek bulunuyor. Seçenekler değiştikçe güvenlik seviyesi artıyor ya da azalıyor. Beşten bire doğru gidildikçe güvenlik seviyesi artıyor.

İlk iki seviye daha çok iş istasyonları için oluşturulmuş seçenekleri içerirken diğer üç seviye ise kuruluşların genel güvenlikleri konusunda hizmet sunuyor. Bu 5 seçeneğe daha yakından bakmak gerekirse;

5. Kurumsal güvenlik olarak geçiyor ve bu seçenek kullanıldığında, kurumsal cihazlar için minimum seviyede güvenlik hizmeti önerileri sunuyor.

4. Kurumsal yüksek güvenlik seçeğinde ise kurumsal cihazlardaki daha hassas verilerin güvenliği sağlanması için öneriler sunuluyor.

3. Kurumsal VIP güvenliği ise daha özel veriler üzerinde çalışan kurumlar için tavsiye ediliyor. Verilerin işlendiği sistemlerden verilerin çalınmasını önlemek üzere çalışıyor. Her kuruluş için özel olarak kuruluyor.

2. DevOps iş istasyonu güvenlik seçeneğinde ise daha çok kimlik hırsızlıkları üzerinde duruluyor. 

1. Yönetici iş istasyonunda ise en kritik verilerin olduğu yüksek riskli yerler için tasarlanmıştır.

Konuyla alakalı olarak iş yerlerinden geri dönüşler bekleyen Microsoft, yaptığı açıklamalarda geri bildirimlerin öneminin eksikliklerin giderilmesi için çok büyük önem arz ettiği belirtildi. 

Kaynak : https://www.theinquirer.net/inquirer/news/3074092/windows-10-seccon-securituy-framework
12
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
2
2
0