Hayran Kalacağınız İç Tasarıma Sahip Elektrikli MINI Countryman, Türkiye'de Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı (Bayilerde 590 bin TL Daha Ucuz)

14
3
2
1
1
MINI, geçtiğimiz aylarda sevilen crossover otomobili Countrman'i elektriklendirmişti. Tasarım açısından büyük değişimler yaşamayan otomobil, en çok da kabin tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şimdi ise Türkiye'ye geldi.

BMW'nin alt markası olarak ticari yaşamını sürdüren MINI, geçtiğimiz aylarda düzenlediği bir etkinlik ile yeni elektrikli otomobilini tatnımıştı. Crossover model olarak bilinen Countryman'in elektrikli versiyonu ile karşımıza çıkan şirket, hayranlarının ilgisini çekmeyi başarmıştı. Zira yeni elektrikli MINI, oldukça şık görünüyor ve etkileyici özelliklerle donatılmıştı..

Otomobil, şimdi de Türkiye'de satışa sunuldu. Tasarım açısından selefine benzerlik gösteren elektrikli Countryman, ölçüleri açısından biraz daha büyük. Kapalı ızgarası ve şerit LED aydınlatma ile çevrelenmiş farları, MINI'nin o alıştığımız tasarım dilini ilk bakışta hissettiriyor.

Karşınızda MINI Countryman

MINI Countryman

Aracın arkasına baktığımızda da büyük bir değişim göremiyoruz. Yine de dikey olarak yerleştirilmiş arka aydınlatmanın dokusu değiştirilmiş durumda.

MINI Countryman EV

Elektrikli MINI Countryman'in iç kısmına baktığımızda dikkat çekici bir yaşam alanı ile karşılaşıyoruz. Bağımsız bir gösterge ekranı içermeyen otomobil, orta konsolda bulunan dairesel yapıdaki 9.44 inç boyutlu dijital ekran ile hem araçla ilgili bilgiler hem de multimedya deneyimi sunuyor. Ön konsolu kumaşla kaplayıp bunu ambiyans aydınlatma ile eşleştiren crossover, hoş bir hissiyat uyandırıyor. MINI'nin gençlere odaklanan bir otomobil olduğunu düşünecek olursak, bunun doğru bir tercih olduğunu söyleyebiliriz.

Elektrikli MINI Countryman iç tasarımı

 MINI Countryman, kaput altında 201 beygir gücü ve 250 Nm tork üreten tek bir elektrik motoruna ev sahipliği yapıyor. 462 kilometreye kadar menzil sunan otomobil, şehir içi için oldukça yeterli. "E" ve "SE ALL4" olarak isimlendirilen iki versiyon olarak satışa sunulacak elektrikli Countryman'in SE ALL4 versiyonu, 5,6 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Bu versiyonun maksimum hızı 180 km/s olarak açıklandı.

Elektrikli MINI Countryman Türkiye fiyatı

MINI

Versiyon Fiyatı
Favoured (204 bg) 2.490.538 TL
Favoured (313 bg) 2.993.089 TL
John Cooper Works (313 bg) 3.205.249 TL

Bayilerde fiyatı 590 bin TL daha ucuz

Yukarıdan aracın liste fiyatının 2 milyon 490 bin TL'den başladığını görebiliyoruz. Bunun nedeni %40'lık ÖTV dilimine girmesi. Ancak gelen bilgilere göre bayilerde 1 milyon 900 bin TL'lik fiyatlarla da satışa sunuluyor. Bu da bayide 590 bin TL daha ucuz demek.

Nedeni ise Gazeteci Emre Özpeynirci'nin aktardığına göre Borusan'ın fiyat konusunda kararı bayilere bırakması. Yani bayiler, kârlarını biraz kısarak aracı %10'luk ÖTV dilimine sokabilmişler. Bu şekilde de 1,9 milyonluk fiyat ortaya çıkmış.

Kaynak : https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0433118EN/minimalist-all-rounder:-the-new-mini-countryman
14
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
14
3
2
1
1