Elon Musk'ın İnsan, Yapay Zeka ve Şempanze Üçlüsü Hakkındaki İlginç Açıklaması

38
10
5
2
1
Yapay zekâ, günümüz teknoloji ve bilim dünyasının yakından incelediği ve her geçen gün biraz daha geliştirdiği bir disiplin ancak bilim insanları ve teknoloji şirketleri, yapay zekâ konusunda iyimser gibi dursa da daha farklı düşünenler de var. Bunlardan bir tanesi de Elon Musk. Musk, yapay zekâ ile insanların düşünme kapasitesi arasındaki farkın çok fazla olacağını düşündüğünü ilginç bir örnekle açıkladı.

Yapay zekânın sağlıktan adalete kadar birçok farklı alana el attığını ya da farklı disiplinlerde yavaş yavaş kullanılmaya başlandığını görüyoruz ya da okuyoruz. Yapay zekânın insanların hayatını kolaylaştıracağını düşünen de var, insanlığın sonunu yapay zekânın getireceğini düşünen de.

Tesla, SpaceX ve Neuralink CEO’suna göre insanların birçoğu yapay zekâya yanlış yönlerden bakıyor. Alibaba CEO’su Jack Ma ile birlikte Şangay’da düzenlenen Dünya Yapay Zekâ Konferansı’nda konuşan Musk ilginç bir örnek üzerinden konuya açıklık getirdi.

Elon Musk: 'Yapay zekâ, anlaşılandan çok daha fazlası'

yapay zekâ

Yapay zekânın geleceği hakkında konuşan Musk, “Bence insanlar genel olarak yapay zekânın kapasitesini hafife alıyorlar. Bir tür akıllı insan olduğunu düşünüyorlar ancak yapay zekâ, bundan daha fazlası. En zeki insandan daha zeki olacak.” dedi.

Değindiği noktayı biraz daha derinleştiren Musk; yapay zekâ ile insan arasındaki farkı, insan ile şempanzeler arasındaki farka benzetti. Musk “Bir şempanze, insanları gerçekten anlayabilir mi? Tamamen değil. Tuhaf uzaylılar gibi geliyoruz. Daha çok diğer şempanzeleri önemsiyorlar. Bizde de böyle olacak, ne eksik ne fazla” ifadelerini kullandı. Bu konuda pek de iyimser olmayan Elon Musk “Aslında fark, sadece bu kadar küçük olursa bu harika olurdu. Muhtemelen fark çok daha fazla olacak” dedi ve türümüzün geleceği konusundaki endişelerini bir kez daha dile getirdi.

“Bu tarz bir durumda ne yaparsınız? Emin değilim. Umarım iyi niyetlidirler” diyen Musk, Neuralink şirketini de bu yüzden kurduğunu söyledi ve ekledi: “Eğer yenemiyorsan onlara katılmalısın. İşte Neuralink bunun için var. Yolumuza yapay zekâ ile devam edebilir miyiz?”

Kaynak : https://www.businessinsider.com/elon-musk-human-intelligence-vs-ai-is-like-chimps-humans-2019-8
38
10
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
38
10
5
2
1