Elon Musk'tan, Protestolar Nedeniyle İnternetin Kesileceği Söylenen İran Hakında Açıklama: "Starlink İçin Muafiyet İsteyeceğiz"

12
4
2
0
0
İran'da son günlerde dev protestolar sürerken Elon Musk'tan güney doğu komşumuz hakkında önemli bir açıklama geldi. Musk, İran'da Starlink için muafiyet isteyeceklerini duyurdu.

1979 yılında monarşiden İslam Cumhuriyeti yönetimine geçiş yapan İran, son günlerde büyük bir toplumsal olayla dünya gündeminde yer edindi. İran’ın başkenti Tahran’da Mehsa Emini isimli kadın, 16 Eylül 2022’de şehirdeki ‘rehberlik devriyesi’ tarafından giysisi İslam’a aykırı olduğu gerekçesiyle tutuklandı ve dövülerek öldürüldü.

Bu olayla birlikte İran vatandaşları ülke genelinde protesto başlattı. Halihazırda dünyanın en sansürlü internet erişimine sahip olan ülkede protestoların etkisiyle birlikte büyük bir kesinti de yaşandı. Bugün, İran’da gelişen olaylara paralel olarak Elon Musk’tan da bir açıklama geldi.

Elon Musk, Starlink için İran'dan muafiyet isteyecek:

elon musk

Geçtiğimiz gün Starlink’in Antarktika’da da hizmet vermeye başladığını duyuran Elon Musk, bu duyurusunun altında bir İran vatandaşının sorusunu cevapladı. Elon Musk, “Eminim ki cevaplamayacaksınız Bay Musk, ancak İran halkına Starlink sağlamak teknik olarak mümkün mü? Gelecek için bir oyun değiştirici olabilir.” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Starlink bu konuda İran yaptırımlarından muafiyet isteyecek.”

Bunun üzerine Elon Musk’tan dikkat çeken bir açıklama daha geldi:

elon musk

“+Küba gibi bir diktatörlük altındaki diğer ülkeler için aynısını yapabilir misiniz? Çok fazla hayat kurtaracaksın.

-Tamam.” 

12
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
2
0
0