Emilia Clarke, Game of Thrones’un İlk Sezonlarında 2 Defa Beyin Anevrizması Geçirmiş

46
35
8
3
3
Game of Thrones dizisindeki Daenerys Targaryen karakteriyle bilinen oyuncu Emilia Clarke, Game of Thrones’un ilk sezonlarının çekildiği dönemde iki defa beyin kanaması geçirdiğini açıkladı.

Game of Thrones dizisinin final sezonunun başlamasına çok az kala, dizinin 8 sezonunda da yer alan az sayıda karakterden biri olan Emilia Clark, The New Yorker için bir makale kaleme aldı.

Bu makalede yaşadığı zor günlerden de bahseden ünlü oyuncu, spor salonundayken geçirdiği ilk beyin anevrizmayı (bir noktada damarın hasar görmesiyle ya da esnemesiyle oluşan, kan dolu şişlik) anlatırken bir noktada beyninde bir hasar olduğunu fark ettiğini, bilincini kaybetmemek için Game of Thrones’taki replikleri dahil pek çok şeyi tekrar ettiğini söylüyor.

Subaraknoid kanama geçirdiği, yani beyninin bir bölgesinde yırtılan anevrizma nedeniyle kan toplandığı ortaya çıkan Clarke’ın geçirdiği bu rahatsızlık oldukça ciddi ve ölümle sonuçlanabilecek bir sağlık sorunu olarak biliniyor. Clarke, kaldırıldığı hastanede yapılan üç saatlik müdahalenin ardından bu tehlikeyi atlatırken, acıyı da katlanılamaz olarak tanımlıyor.

Bir ay sonra, aralarında konuşma yitimi olarak da bilinen afazinin de yer aldığı bazı sorunları atlatan oyuncu hastaneden ayrıldı. Oyuncu bu dönemde, birkaç hafta içinde Game of Thrones’un ikinci sezonunun çekimlerini tamamlamakla yükümlüydü. Clarke o dönemde her gün öleceğini düşündüğünü, çok acı çektiğini ve yorgun hissettiğini söylüyor.

İkinci bir anevrizma ise zaman içerisinde büyüyerek, oyuncunun üçüncü sezondan sonra tekrar hastaneye gitmesine sebep olmuştu. Küçük bir operasyon geçirerek kurtulmaya karar veren oyuncu, uyandığında ise ameliyatın başarısız olduğunu öğrendi. Sanatçının daha ciddi ve açık bir ameliyat olması gerekebilecekti. Clarke, o dönemde konuyla ilgili yapılan bir haberi de yalanladığını söylüyor.

Clarke, ikinci ameliyattan bu yana oldukça iyi şekilde iyileştiğini, Game of Thrones’un sonunu ve sonrasında neyin başlayacağını görebileceği için mutlu olduğunu söylüyor.

Ünlü oyuncu, beyin kanamasından dolayı sağlık sorunları yaşayanlara yardım etme amacıyla kurulmuş olan SameYou adlı derneğe destekte bulunuyor.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/2019/03/21/emilia-clarke-reveals-life-threatening-health-scares-during-game-of-thrones
46
35
8
3
3
Emoji İle Tepki Ver
46
35
8
3
3