Mario Bir Köşede Ağlıyor: İşte Dünyanın En Kötü 10 Platform Oyunu

27
7
3
3
1
Platform oyunları birçok insanın oynadığı ilk oyun türlerinden biri olabilir. Ancak her oyun türünde olduğu gibi bu alanda da diğer oyunlarla kıyaslanması suç olan oyunlar bulunuyor. İşte karşınızda Metacritic puanlarına göre en kötü 10 platform oyununun listesi.

Platform oyunları, günümüzde birçok AAA oyununun doğmasını sağlayan ve sektör daha başlamamışken gelişmesine katkı sağlayan oyunlardır. Bu oyunlar, oyuncuların karakterlerini birçok engelin bulunduğu benzer seviyelerden geçirmelerini amaçlar. Bu oyun türünün oldukça eski olması sebebiyle platform oyunlarının genellikle iki boyutlu olması gibi bir inanış bulunuyor.

Platofrm oyunları büyük bir oranda oyuncu kitlesini kendisine çekmeyi başarsa da her oyun türünde olduğu gibi, platform oyunlarında da ciddi anlamda kötü oyunlar bulunuyor. Peki bu çürük yumurtalar hangileri? İşte karşınızda Metacritic puanlarına göre bugüne kadar çıkmış en kötü platform oyunları:

10. Sitting Ducks:

sitting ducks

Sitting Ducks, Game Boy Advance tarafından 2004 yılında yayınlandı. Oyun, ördeklerin sürüngen korkusuyla yaşadığı bir dünyada timsahla arkadaş olan bir ördeği anlatıyor. Ancak platform oyunlarında bulunan zorluk kavramının 'z’si bile bulunmadığından oldukça kötü bir puan almış.

9. Sonic the Hedhehog Genesis:

sonic the hedhehod genesis

Orijinal Sonic The Hedgehog, günümüzde bile değerini koruyan muhteşem bir oyundu. Fakat Game Boy için çıkan bu yapım, iğrenç kontrolleri ve mekanikleriyle oldukça ağır eleştiri topuna tutulmuştu.

8. Frogger: The Great Quest:

frogger

Orijinal Frogger oyunu aslında başarılı olarak sayılsa da Frogger: The Great Quest aynı başarıyı sağlayamamıştı. Frogger, bu oyunda bataklığından çıkıp kendisini bir prense dönüştürecek prensesi arıyordu.

7. Blues Brothers 2000:

blues brothers

Blues Brothers 2000, Elwood J. Blues’un kontrolünü elinize aldığınız ve bir hapishaneden kaçmaya çalıştığınız bir oyun. Elwood hapishaneden kaçtığında ise dış dünyadaki tehlikelerle karşılaşıyordu. Fakat oyun hiçbir zorluk sunmamasıyla kalmıyor, aynı zamanda oldukça kısa oynanış zamanıyla oyuncuları da kendine bağlayamıyordu.

6. Anima: Ark of Sinners:

anima

Nintendo Wii platformu için çıkan RPG platform oyunu Amina: Ark of Sinners, yaratıklarla savaşarak uğursuz ve boş bir şehirden kaçmaya çalışan Celia’nın hikayesini anlatıyor. Oyunun sunduğu gotik tarzı birçok eleştirmenin hoşuna gitse de hikayenin işlenişi ve tekrarlanan oynanış bu oyunu hazırladığımız listeye sokuyor.

5. CID the Dummy:

cid the dummy

Fiziksel ve ruhsal olarak hezimete uğramış bir çarpışma testi mankeni olmanın nasıl bir his olduğunu hiç merak ettiniz mi? İşte bu oyun size onu yansıtıyor.

4. Winx Club: Join the Club:

winx club

Winx Club, bir jenerasyonun rüyalarına giren aşırı popüler bir çizgi filmdi. Ancak televizyondaki izlenmeleri artırmak için 6-11 yaş aralığındaki kızları hedef alan bu oyun hiçbir hikayeye sahip olmadığından listemizde kendine yer buldu. Oyuncular, bir cadının yere düşürdüğü eşyaları masaya koymak gibi birçok sıkıcı görevle karşılaşıyorlardı.

3. George of the Jungle and the Search for the Secret:

george of the jungle

Bu oyun, Tarzan özentisi George of the Jungle çizgi filmine dayanıyor. Oyuncular, oyun boyunca oldukça yavaş işlenen bir hikayeye maruz bırakılıyorlardı. Ayrıca oyunun mekanikleri de böyle bir karakter için hiç de iyi değildi.

2. Thundercats:

thundercats

Nintendo DS için çıkan Thundercats, aynı isimli çizgi filmin oyun hali. Çizgi filmin hayranları oyunu oynamadan önce oyunun da aynı seviyede güzel olacağını hayal ediyorlardı. Ancak oyunda yapabildiğiniz şey yalnızca zıplamak ve vurmaktı. Oyundaki vuruş efektleri de göz kanatır cinstendi.

1. Anubis II:

anibus 2

Geldik listemizin en kötü oyununa. Aslında bu oyunun hikayesi hiç de fena durmuyor: Antik Mısır’da yeraltı dünyasının koruyucusu Anubis, toprakları karanlık lanetlerden kurtarmak için Mumm’hotep ruhunu öldürmeye koyulur. Ancak oyunun grafikleri bir Wii oyunu için rezalet sayılıyor. Ayrıca Metacritic’teki birçok oyuncu bu oyunun Wii’de bulunan en kötü oyunlardan biri olduğunu söylüyor.

Gelmiş geçmiş en kötü platform oyunlarını listelediğimiz yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sizin aklınızda bunlardan daha kötü platform oyunları var mı? Varsa yorumlar kısmından bizlerle bu oyunları paylaşmayı unutmayın. Bu ve bunun gibi içerikleri için bizi takip edebilirsiniz.

Kaynak : https://gamerant.com/worst-platformer-games-metacritic-score/
27
7
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
27
7
3
3
1