Facebook'un Libra Projesi Başkanından Çok Önemli Açıklama

5
1
0
0
0
Facebook'un kripto para birimi ile ilgili çalışmaları devam ediyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Libra Başkanı David Marcus, 2020 yılı için hala istekli olduklarını ancak ortaklıkların kaybedilmesinin projeyi ciddi anlamda zora soktuğunu ifade etti.

Yatırımcılar, son birkaç yıldır kripto para birimlerine ciddi bir ilgi gösteriyorlar. Hal böyle olunca da büyük şirketler, kendi kripto para birimleri için harekete geçmiş durumda. Bu şirketlerden bir tanesi de dünyanın en zengin insanlarından olan Mark Zuckerberg'in başında olduğu Facebook. Facebook, 2020 yılında piyasaya sürmeyi planladığı "Libra" isimli bir kripto para birimi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Ancak Libra, Facebook ve yatırımcıların olduğu kadar resmi kurumların da gündeminde. Bunun nedeni ise Facebook platformunun devasa büyüklüğü bu büyüklükteki bir platforma ait kripto para biriminin getirebileceği riskler. Öyle ki pek çok kesim, Libra'nın kara para aklamak için kullanılabileceğini düşünüyor. İşte tam olarak da bu yüzden Libra ve dolayısıyla da Facebook, büyük bir baskı altında.

Libra Coin

Libra Coin, dünyanın en büyük ödeme sistemlerinin ve bankacılık kuruluşlarının ortaklığında kurulan bir kripto para birimi. Buna rağmen Libra üzerindeki baskılar, bu kripto para biriminin büyük ortaklarının projeden çekilmesine neden oldu. Öyle ki Libra, geçtiğimiz dönemlerde aralarında Mastercard, Visa ve PayPal'ın da bulunduğu 7 büyük ortağını kaybetti. Projenin başkanı olan David Marcus ise şimdi hem bu kaybedilen ortaklıklar hem de Libra'nın geleceği ile ilgili konuştu.

David Marcus, Libra'nın asıl hedefinin bugüne kadar oluşturulan en güvenli ödeme yöntemlerinden bir tanesini oluşturmak olduğunu söylüyor. Hatta Marcus, Libra'nın orijinal yapısına bağlı kalınarak farklı yaklaşımlarda bulunulabileceğini ve bunun önünde herhangi bir engelin olmadığını belirtti. Bu farklı yaklaşımlara da değinen Marcus, Libra'nın daha farklı bir biçimde kullanılabileceğini açıkladı.

Marcus, yerel para birimlerinin farklı versiyonlarının kripto para birimleri arasında yer alabileceğini ve Libra'nın da bu para birimlerine bağlı olabileceğine inanıyor. Şöyle ki; "sabit dolar" ve "sabit euro" gibi para birimleri oluşturulacak ve Libra, tamamen bunlara bağlı olacak. Marcus, bankacılık sektörünün bu sayede Libra'ya daha sıcak bakabileceğini düşünüyor.

Libra, 2020 yılı içerisinde lansman yapacak. Ancak bugüne dek Libra ile ilgili gelişmeler, çok da Facebook'un istediği yönde gerçekleşmedi. Bu konuya da değinen David Marcus, 2020 yılının hala hedef olduğunu ancak ortaklıkların kaybedilmesinin Libra'nın işini zorlaştırdığını ve projenin geliştirilmesinin önüne geçtiğini ifade etti. 

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/10/20/in-a-big-reversal-libra-reportedly-could-peg-its-cryptocurrencies-to-national-currencies/
5
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
0
0
0