Facebook, Oculus Quest'in 2 Haftada 5 Milyon Dolarlık İçerik Satışı Yaptığını Açıkladı

4
1
1
0
0
Oculus Quest, Facebook'tan yapılan açıklamaya göre 2 hafta içinde 5 milyon dolarlık içerik satışı yaptı ancak bunun hepsinin gelir veya kâr olarak yansıyıp yansımadığı bilinmiyor.

Facebook, yakın tarihte Oculus Quest’in ne kadar sattığı hakkında bir açıklama yapmadı ancak şirket, VR oyun setinin etkisini ölçebilecek bir parametreyi hesapladı ve analiz sonuçlarını duyurdu.

Facebook'un AR/VR başkan yardımcısı Andrew Bosworth, Quest'in piyasaya çıkarılmasından sonraki ilk iki haftada içerik satışlarında 5 milyon dolarlık bir seviyeye ulaşıldığını belirtti ancak bu açıklamanın toplamda 5 milyon dolarlık bir gelir veya kâr anlamına gelip gelmediği bilinmiyor.

Bir diğer soru da kazancın geliştiricilerle nasıl paylaşıldığı. Bilindiği kadarıyla Beat Sabre, şu an en yüksek puan alan Quest uygulaması. Bu, şu anda Quest'in en çok satan uygulaması olabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor. Superhot ve Fast Travel gibi oyunlar da Quest platformunun başarısını gösteriyor.

Facebook, sanal gerçekliğin gelişimi için büyük çaba gösteriyor. Oculus Quest, bağımsız olarak çalışıyor ve bir PC ya da başka bir cihazla bağlantı gerektirmiyor.

Geliştiriciler için bu platformun geleceğinin nasıl şekilleneceğini şimdiden bilmek zor ancak şu an için Quest, önemli bir başarı yakalamış durumda. Ayrıca Quest’in başarısı, başka platformlar için geliştiricilere umut olur mu yoksa Facebook’un bu başarısına rakip olmak çekince yaratır mı bilinmez.

Kaynak : https://uploadvr.com/oculus-quest-sales/
4
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
1
0
0