FBI Swat Ekibi, Ünlü YouTuber Jake Paul’un Evini Bastı

133
17
7
4
4
YouTube’da 20 milyon aboneye sahip Jake Paul’un evine FBI Swat ekipleri tarafından operasyon düzenledi. Arama emriyle giren ekip, evin içinden silah topladı. YouTuber’ın şu an için tutuklanma durumu yok.

YouTube’un en ünlü isimlerinden biri olan Jake Paul’un evini FBI ekibi bastı. Evinde bulunan silahları ele geçiren FBI, bu baskının hangi sebeple yapıldığı hakkında bir açıklama yapmadı. Paul evde değilken gerçekleşen baskında silahlı bir Swat ekibi yer aldı.

Yetkililer neden böyle bir olay yaşandığını tam olarak söylemediler, sadece yapılan araştırmanın bir soruşturmayla ilgili olduğu açıklandı. Baskında memurların mülkten silah topladığı da görüldü. 

YouTube’da 20 milyondan fazla takipçisi bulunan 23 yaşındaki Jake Paul, daha önce Arizona’da gerçekleşen bir yağma suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Ayrıca yakın zamanda halk sağlığı yasalarını çiğnediği iddia edilen bir parti düzenlemişti. YouTuber ise ABD’deki “Black Lives Matter” protestolarında yağmalama yaptığı iddialarını reddetmişti.

Federal arama emri çıkarıldı

Bir FBI temsilcisi, Jake Paul’un evine gerçekleştirilen baskınla ilgili olarak, “FBI, devam eden bir soruşturmayla ilgili olarak Paul’un Calabasas’daki rezidansında federal arama emri yürütüyor” dedi. Bir yargıç tarafından mühürlenen arama emrinin, niteliği hakkında yorum yapmasının yasak olduğunu belirten temsilci, Jake Paul için şu anda bir tutuklama emrinin bulunmadığını söyledi. 

Haziran ayında tutuklanmıştı

Jake Paul, George Floyd cinayetinin ardından düzenlenen “Black Lives Matter” protestoları sırasında Arizona’nın Scottsdale şehrinde bir alışveriş merkezinde tutuklandı. Polis, Paul’un bulunduğu alışveriş merkezinde yağmanın başlamasının ardından gösteriyi ayaklanma olarak ilan etmişti. 

Yasadışı toplantı ve ceza ihlali gerekçesiyle suçlanan Paul, sadece protestocularla buluşmak için orada olduğunu söyledi. Ünlü YouTuber, temmuz ayındaysa Calabasas’daki evinde, yüz maskesi ve diğer sosyal mesafe önlemlerine dikkat edilmeyen ve gün boyunca süren bir parti düzenledi. Bu parti, artan koronavirüs vakaları sebebiyle fazlasıyla eleştirilmişti.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/world-us-canada-53673371
133
17
7
4
4
Emoji İle Tepki Ver
133
17
7
4
4