Game of Thrones İçin Spoilerdan Geçilmeyen Çılgın Daenerys Teorisi

20
6
5
2
2
Game of Thrones serisinin sonunda Daenerys Targaryen, insanların pek de beklemedikleri bir sonla karşılaşabilir mi?

Game of Thrones, söz konusu sürükleyicilik olduğunda gerçekten çok ayrı bir yere sahip. Dünya dizi tarihinde çok az dizi bu kadar uzun süre dünyanın dört bir yanındaki hayranlarının ilgisini canlı tutmayı başarabilmiştir. Sezonun ilerlemesiyle birlikte dizinin finaline dair teoriler de yeniden şekillenmeye başladı.

Night King’in gelmesinin beklendiği 7 sezonun ardından kendisini seri şekilde hikayeden çıkaran yapımda artık Cersei’ye karşı Jon ve Daenerys’in kuvvetleri harekete geçecek. Bu noktada yeni teoriler var. Teoriler ise Daenerys’in taht taht diye delireceğini gösteriyor. Bu durumun alametlerini ise bu bölümde gördük.

Ejderhalarından birini daha kaybeden karakter, en yakın arkadaşı olan Missandei’nin de idamıyla birlikte adeta delirmenin eşiğine geldi ve her an aklını yitirecek gibi duruyor.

Serinin yapımcılarından D.B. Weiss, “Inside This Episode” özelliğinde karakterin yalnız kaldığından ve kimseye güvenemeyeceğinden bahsediyor. Dany sürekli birilerini kaybetmekle kalmıyor, politik olarak da gücünü kaybediyor. Dördüncü bölümden altı ipucu, Daenerys’in değişiminin yolunu şimdiden yapıyor.

Dany, Gendry’ye Ünvan Vererek Destek Kazanamadı

Daenerys, herkesin zaferi kutladığı ziyafette Gendry’yi bir Baratheon olarak tanıdı ve ona Lord of Storm’s End unvanını verdi. Bu isimsiz demirci bir anda kuzeyin en güçlü lordlarından biri haline geldi. On yıllar önce Gendry’nin babası, Daenerys’in kardeşini Battle of the Trident’ta öldürmüştü. Bu hamle, Daenerys için alçakgönüllülük göstergesi ve iyi bir politik hamleydi ancak hiçbir faydası olmadı. Dany bu hareketine rağmen insanların Jon’a büyük saygı duyduklarını görüyor. Jon’un gizli kimliğini pek kimse bilmiyor ama bu durum çok yakında değişebilir.

Daenerys, Jon’dan Kimliğini Gizlemesini İstedi

Dördüncü bölümde Daenerys, Jon Snow’dan kimliğini gizli tutmasını istiyor, adeta yalvarıyor. Jon, Dany’ye her zaman kraliçesi olacağını söylüyor ama ailesine yalan söylemek ve sır saklamak da istemiyor. Bu sahne bir noktada Jon-Dany ilişkisinin de sonu gibi görünüyor.

Dany haliyle Jorah’dan sonra hayatının aşkını da kaybetmiş oluyor.

Jon, Arya ve Sansa Stark’a Gerçek Kimliğini Açıklıyor

Jon, Arya ve Sansa’ya gerçekte kim olduğunu açıklıyor. Bu sahneden sonra görüyoruz ki Westeros’ta dedikodu ışık hızından hızlı ilerliyor. Ayrıca Jon, kendisi hakkındaki gerçeği şehir meydanına yazıp assa Sansa’ya söylemekten daha güvenli olurdu. İki karakter de bu sırrı saklayacaklarına söz veriyorlar ama öyle olmuyor. Sansa ilk iş bu haberi Tyrion ile paylaşıyor. Bölümün kalan yarısında Tyrion ile Varys’i planlar yaparken görüyoruz. Daenerys’i sinirli gördüğünüzü mü düşünüyorsunuz? Herkesin arkasından konuştuğunu görene kadar bekleyin.

Tyrion ve Varys İhanet Planları İçerisinde

Varys ve Tyrion, yedinci sezonun başından bu yana Daenerys’in öfkesini kontrol altında tutmaya çalışıyorlar. King’s Landing’e yanaştıkları bu dönemde ikili, Jon Snow’un taht için bir aday olup olmadığını tartışıyor. İkilinin fikirleri arasında Jon ve Dany’nin evlenmesi bile var.

Varys, diğer karakterlerden çok daha uzun süredir Dany’nin yanında ancak gün geçtikçe ihanet fikrine daha yakın hale geliyor. O’nun yapacağı bir dönüş Dany’yi çok zor durumda bırakabilir ve öfkesinin de kabarmasına sebep olabilir.

Rhaegal Öldü, Ejderhaların Biri Daha Eksildi

Daenerys’in savaş planları arasında ejderhalar önemli yer tutuyor. Bunun en önemli nedeni de dizideki dünyanın teknolojisinde olmayan bir avantaj sağlaması: Hava desteği. Kılıçları olan binlerce askerin bir ejderhaya karşı teorik olarak bir şansı yok.

Rhaegal, ejderhalardan yeşil olanı, Euron Greyjoy’un yaptığı pusu saldırısında vurularak denize gömüldü ve öldü. Dany daha önce de Cersei’yi öldürmek istemişti ancak bu defa işin içinde Rhaegal’in ölümü de var. Buradaki esas soru ise bu ikilinin ne kadar büyük bir savaşa tutuşup ne kadar yıkıma neden olacağı sorusu oluyor.

Missandei’nin Son Sözleri: Dracarys!

Bütün bu olan bitenler yetmezmiş gibi Cersei’nin güçleri Missandei’yi deniz savaşında yakalamayı başardı. Gerilimli geçen görüşmelerde hem Daenerys hem de Cersei rakibinden teslim olmasını istedi. İki taraf anlaşamayınca Missandei, herkesin gözü önünde idam edildi. Missandei’nin son sözü ise Dracarys oldu.

Dracarys, High Valerian adlı kurgusal dilde ejderha ateşi anlamına geliyor. Aynı zamanda da Daenerys’in sık sık kullandığı bir emir olarak karşımıza çıkıyor. Ejderhalar bu emirle ateş kusuyorlar. Yani Missandei, aslında “Burayı ve bunları yak” demek istiyor. Serinin yapımcıları da bu konuda aynı fikirdeler.

Öte yandan, olan biten olaylara Westeros’ta yaşayan sıradan, gariban halkın gözünden bakacak olursa delirmiş bir Daenerys’in ejderhalarla desteklediği öfkeli yönetimi, geçmişteki yöneticiler kadar kötü bir dönemin habercisi olacak.

Kaynak : https://www.inverse.com/article/55537-game-of-thrones-season-8-episode-4-daenerys-mad-queen-dracarys-theories-predictions-spoilers
20
6
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
20
6
5
2
2