Gboard'da Oluşan Can Sıkıcı Hata, Google'ın Güncellemesi İle Çözüldü

18
15
6
5
5
Google'ın klavye uygulaması Gboard'u kullanan kullanıcılar, dün itibariyle can sıkıcı bir hatayla karşılaştı. Google duruma müdahele ederek hatayı gideren bir güncelleme yayınladı.

Android kullanıcıları, dün itibari ile Google'ın mobil klavye uygulaması Gboard'da oluşan bir hatadan dolayı muzdarip oldular. Google, şikayetleri haklı buldu ve daha birkaç saat geçmeden hatayı düzelten bir güncelleme yayınladı. Soruna neyin sebep olduğu bilinmiyor ancak bütün kullanıcılar aynı yönde bildirim yaptı. Can sıkıcı sorunda parmağınızı harflerin üzerinden kaydırıyorken, Gboard başka harflere basıyordu. Bazı kullanıcılar sorunu, tuşlara tek tek basıp yazarak veya başka bir klavye uygulaması indirerek çözdü.

Kullanıcılar, telefonu veya Gboard'u yeniden başlatmanın sorunu çözdüğünü bildirdi. Bu çözüm kısa bir süreliğine kullanıcıların sorununu çözdü, ancak sorun daha sonra devam etti. Ardından Google olaya el attı ve kullanıcılara bu işlemlerden birini gerçekleştirmelerini önererek bir güncelleme sundu. Güncellemeyi yükleyen kişilerin, telefonu veya Gboard'u yeniden başlatma seçeneklerinden birini yapmasının sorunu kalıcı olarak çözeceğini söyledi.

Gboard sorunu nasıl çözülür?

  • Google'ın gönderdiği güncelleme yüklendikten sonra,
  • Ayarlar'a gidin,
  • Uygulamalar listesinden Gboard uygulamasını seçin,
  • Durmaya Zorla seçeneğine dokunun,
  • Telefonu yeniden başlatın,

Eğer sorununuz çözülmediyse Gboard uygulamasının verilerini silerek uygumala mağazasından yeniden indirip kurmayı deneyin. Google'ın klavye uygulaması Gboard, artık pek çok cihaz için sorunsuz olarak çalışmaya devam ediyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/gboard-glide-typing-issue-gets-very-simple-bug-fix-14545871/
18
15
6
5
5
Emoji İle Tepki Ver
18
15
6
5
5