Ghost of Tsushima’daki Nefes Kesici Yerlerin Gerçek Hallerini Gösteren İnternet Sitesi

35
6
4
3
2
Bu ay içerisinde çıkan, Sucker Punch tarafından geliştirilen Ghost Tsushima için bir turist rehberi hazırlandı. Bir internet sitesi, oyunda yer alan noktaların da bulunduğu bir turist rehberi oluşturdu.

Sucker Punch tarafından PlayStation 4 için geliştirilen Ghost of Tsushima, iki hafta önce oyuncularla buluştu. 17 Temmuz tarihinde yayınlanan oyun, hem oyunculardan hem de eleştirmenlerden tam not almayı başardı.

Bir açık dünya, aksiyon oyunu olan Ghost of Tsushima, sırtını gerçek tarihe dayıyor. Oyun, 13. yy'da Moğollar tarafından Tsushima adasına gerçekleştirilen bir istilada geçiyor. Geliştirici ekip, oyuncuların keşif duygusunu pekiştirmek için adanın gerçek topoğrafyası üzerine detaylı bir çalışma yürütüyor.

Ghost of Tsushima turizm rehberi

komoda sahili, ghost of tsushima

(Komoda Sahili)

Nagasaki-Tabinet isimli bir internet sitesi, Sucker Punch ekibinin oyunda kullandığı bazı noktalara bakış atabileceğiniz bir 'turizm rehberi' hazırladı. Ayrıca Sony, Tsushima Local Promotion Association (Tsushima Yerel Tanıtım Birliği) ile iş birliğine giderek gerçek Tsushima adasının kısa bir tarihini oyunculara aktarmıştı.

Sitede yer alan fotoğraflara bakıldığında geliştirici stüdyonun bazı noktaları gerçekteki karşılıklarına oldukça benzer bir şekilde aktardığı görülüyor. Ayrıca sayfanın alt tarafına inilip 'Activity' kısmına bakıldığında oldukça eğlenceli bir tanım da yer alıyor: "Bakir doğayla sarmalanmış Tsushima adası, gerçek bir açık dünya deneyimi sunuyor."

watadumi tapınağı, ghost of tsushima

(Watadumi Tapınağı)

Bunlara ek olarak oyun içerisinde görülen alanlara birinci elden şahit olunabilecek bazı yollar da bulunuyor. Japonya, genel olarak turistler için oldukça ilgi çekici bir yer. Japonya Turizm Ajansı'nın verilerine göre 2019 yılında ülkeye 31,9 milyon yabancı turist uğramış. Oyunun da etkisiyle birlikte koronavirüs salgını bittikten sonra turistlerin bir kısmı özellikle Tsushima adasını ziyaret etmek isteyebilir.

Siteyi ziyaret ettiğinizde sadece oyundaki yerler için değil ada için hazırlanmış gerçek bir turizm rehberiyle de karşılaşacaksınız. Sitede, belli konumların tarihiyle ilgili bilgiler verilirken ayrıca adada yapılabilecekler de listeleniyor.

Kaynak : https://www.thegamer.com/ghost-of-tsushima-tourist-guide/
35
6
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
35
6
4
3
2