Sohbetinize Eğlence Katacak En İyi GIF'leri Bulabileceğiniz 9 Site

6
2
1
1
0
Ortaya çıktığından beri ilk önce forumlarda, daha sonra sosyal medya mecralarında, son olarak da mesajlaşmalarımızda gördüğümüz GIF’ler, artık sohbetlerimizin önemli bir parçası. En iyi GIF’leri bulabileceğiniz internet sitelerine gelin beraber göz atalım.

1987 yılında icat edilen GIF’ler, günümüze kadar çok yol kat etti. 2000’lerin başında herkesin favori fotoğraf formatı olan GIF, günümüzde insanların iletişim için kelimeler yerine en çok kullandığı yollardan biri diyebiliriz.

Böyle bir durumda da insanın aklına ‘En iyi GIF’leri nereden bulabilirim’ diye bir soru geliyor doğal olarak. Merak etmeyin, Webtekno sizin için burada. Bu listemizde sizlere en iyi GIF’leri bulabileceğiniz 9 site ve platformu listeledik.

Sohbetlerinize Eğlence Katacağınız En İyi GIF'ler İçin 9 Site:

  • GIPHY
  • Tenor
  • Reddit
  • Gfycat
  • Imgur
  • Reaction GIFs
  • GIFbin
  • Tumblr
  • Imgflip

En popüler: GIPHY

giphy

Tabii ki de listemizin en üst sırasında GIPHY  bulunuyor ve nedenini görmek için uzman olmaya gerek yok. 2013 yılında Alex Chung ve Jace Cooke tarafından kurulan GIPHY’nin amacı GIF’lerin Google’ı olmak. Günde 1 milyardan fazla GIF’e ulaşan 100 milyonlarca kullanıcı, GIPHY kullanıyor. GIPHY’nin çeşitliliğinin yanı sıra bir diğer güzel tarafı ise bütün büyük mesajlaşma uygulamalarıyla entegre olabilmesi. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir de API’ye sahip.

GIPHY’nin en büyük rakibi: Tenor

tenor

İlk çıktığında adı ‘Riffsy’ olan Tenor, GIF klavyesini literatüre kazandırdı ve ismini Tenor olarak değiştirdi. Şu anda GIPHY’nin en büyük rakibi olan site aslına bakarsanız neredeyse birebir aynı işlevlere sahip ve sayfa düzenleri tamamen aynı. Tabii ki en büyük fark ise sitedeki GIF’ler. Girin, deneyin ve kendiniz karar verin.

Tam olarak bir GIF sitesi olmasa da: Reddit

reddit

Burada biraz sınırların dışına çıkıyoruz çünkü Reddit bir GIF sitesi değil. Ancak GIF adıyla bulunan subreddit’lerde internetin en derin köşelerinden çekip çıkarılmış enteresan GIF’ler bulabiliyorsunuz. Tabii GIF’lerle alakalı subreddit’lerde gezerken dikkatli olmanızı tavsiye ederiz çünkü bir hayli +18 içerik de bulunmakta.

Hızlı iletilebilen GIF’ler barındıran: Gfycat

gfycat

Tenor ve GIPHY’nin dışında en popüler GIF sitelerinden biri olan Gfycat’in en güzel yanı, GIF ile HTML5 arasındaki boşluğu bir köprü ile birleştiriyor ve bu da kullanıcıların daha hızlı gönderim yapabilmesini sağlıyor. Arama fonksiyonu pek iyi çalışmasa da sitede tonla kategori mevcut. Bir de isimden de anlayabileceğiniz gibi bolca kedi GIF’i yer alıyor..

Nadir ve kaliteli GIF’ler: Imgur

imgur

Yönlendiricilerden bıkıp doğrudan kaynağa gitmek istiyorsanız adresiniz: Imgur. Imgur, herkesin dosya yükleyebileceği genel bir resim sitesi olsa da Reddit’e benzer şekilde birçok kaliteli ve nadir GIF barındırıyor.

Tepkilerinizi GIF ile dile getirebileceğiniz: Reaction GIFs

GIPHY ve Tenor gibi sektörün krallarından çok farklı bir konsepte sahip olan Reaction GIF’s, o anda sahip olduğunuz ruh halinize göre size uygun GIF’leri karşınıza çıkartıyor. Siteye girip sorulan bir soruya hangi cevabı vermek istediğinizi, o an nasıl hissettiğinizi belirten veya sıfırdan aratarak o konu hakkında bir GIF bulabilirsiniz.

Nostaljik site tasarımı ve GIF’ler için: GIFbin

gifbin

GIFbin, tabiri caizse çok ‘tatlış’ bir GIF sitesi. Sebebi bir API’ye sahip olması, gelişmiş arama fonskiyonları olması veya şık bir site tasarımına sahip olması değil. Peki GIFbin’i neden listeye aldık o zaman? Çok fazla GIF yer alması ve bunların birçoğunun nostaljik olması. GIFbin’in en güzel yanı sizleri MSN Messenger ve Limewire’ın günlerine geri götüren bir site tasarımına sahip olması.

Bir dönemin tekeli: Tumblr

tumblr

GIF’lerin tarihinde 5 yıl geriye gittiğimizde Tumblr’ı ilk sıraya koymamız gerekirdi ama 5 yıl öncesinde değiliz, Tumblr ise hâlâ öyle. Bir blog sitesi olan Tumblr, geçmişin en popüler GIF üretme ve paylaşma sitesiydi ancak maalesef artık aktif değil. Yine de eski GIF’leri sitede bulmak hâlâ mümkün.

Komik ve eğlenceli GIF’lerin çoğunlukta olduğu: Imgflip

imgflip

Temel komik fotoğrafların ve GIF’lerin bulunduğu Imgflip, GIF ve ‘meme’leri bir araya getiren bir niş oluşturuyor. En iyi GIF’leri bulmaktan çok bir ‘meme’ sitesi olan Imgflip’in en kötü yanı ise siteden çıkan her GIF’in bir köşesinde sitenin adı bulunması.

Böylelikle en iyi GIF’leri bulabileceğiniz internet sitelerini derlediğimiz içeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Düşüncelerinizi ve önerilerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi lütfen unutmayın. Ayrıca resmi Telegram kanalımıza buradan abone olabilirsiniz.

6
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
1
1
0