Google'da Bulunan Fakat Muhtemelen Şimdi Öğreneceğiniz 7 Gizli Arama

166
39
30
22
16
Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, artık hayatımızın bir parçası olan, hemen her gün başvurduğumuz çok büyük bir platform.

Ancak aramalar-araştırmalar yaptığınız Google'da, şimdiye kadar kullanmadığınız ve büyük olasılıkla da hiç duymadığınız birtakım özellikler mevcut. 

Ve işte Google'ın, o çok az kişinin bildiği 7 özelliği...

1. Google'a Uyarlanmış Eski Video Oyunları

- Atari Breakout, PAC-MAN ve Snake oyunları Google üzerinden hala oynanabiliyor. Yapmanız gereken:

- Google'a 'Atari Breakout' yazın ve aratın. Sonra görsellere tıklayın. Ve oyun karşınızda.

- 'PAC-MAN' yazıp 'Kendimi Şanslı Hissediyorum' butonuna tıklarsanız PAC-MAN oyunuyla, 'Google Snake' yazıp 'Kendimi Şanslı Hissediyorum' butonu ile aratırsanız da Snake oyunuyla karşılaşacaksınız.

2. Google Barrel Roll

- Google'a 'Do a barrel roll' yazıp aratırsanız, sayfanın döndüğüne tanık olacaksınız.

- Şayet arzunuz ekranın daha uzun süre dönmesi ise, 'Do a barrel roll 10 times' yazabilirsiniz.

3. Askew

- Bir başka basit ve komik özellik ise, Askew. Google'a 'Askew' yazıp aratın. Sayfanız artık bir miktar yana eğik durumda.

4. Google Gravity

- Google'ın bu ilginç yerçekimi özelliği ile, bulunduğunuz ortamdaki yerçekimini ekrana taşıyabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey: 'Google Gravity' yazdıktan sonra 'Kendimi Şanslı Hissediyorum' butonu ile aratmak.

5. Zerg Rush

- Bir tür eski video oyunu gibi gözükse de, aslında tam olarak öyle değil. Google'a 'Zerg Rush' yazıp aratın bakalım ne çıkacak.

6. Google Sphere

- Açılış sayfanıza yeni bir hava katmak istiyorsanız, bunu denemenizde fayda var. Google'a 'Google Sphere' yazıyor ve 'Kendimi Şanslı Hissediyorum' seçeneği ile aratıyoruz.

7. Google Underwater

- Başkaları için pek kullanışlı bir özellik olmasa da, deniz görselliği sevenler adına harikulade diyebiliriz! Google'a 'Google Underwater' ve 'Kendimi Şanslı Hissediyorum' demeniz yeterli.

Kaynak : https://onedio.com/haber/google-in-icinde-sakli-olan-ve-muhtemelen-daha-once-duymadiginiz-7-gizli-arama-831011
166
39
30
22
16
Emoji İle Tepki Ver
166
39
30
22
16