Google Haritalar Artık Yollardaki Bariyerleri Bile Gösterecek: İşte Yeni Özellikler ve Sürücülerin Hoşuna Gidecek Tasarım

24
5
0
0
0
Google, Android Automotive işletim sistemindeki Google Haritalar'a mükemmel bir güncelleme yaptı. Bu güncelleme ile navigasyon hizmeti HD çözünürlükte kullanılacak ve yoldaki bariyerler bile gösterilecek.

ABD merkezli teknoloji devi Google, bundan birkaç yıl önce Volvo ve Audi gibi otomotiv sektörünün önde gelen isimleriyle bir araya gelip, Android Automotive isimli işletim sistemini geliştirmişti. Bu işletim sistemi, adından da anlaşılabileceği üzere otomobillere Android yazılım getiriyordu. Bu işletim sistemi, bazı otomobillerde aktif olarak kullanılıyor.

Öte yandan; Google'ın Android Automotive ile ilgili çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Bu bağlamda; yapılan son iyileştirme ise Google Haritalar ile ilgili oldu. Uygulamayı güncelleyen Google, kullanıcılara yüksek çözünürlüklü görüntüler ve çok daha ayrıntılı bilgiler sunmaya başladı. Sürücüler, Android Automotive'deki Google Haritalar ile bugüne dek görmedikleri bir deneyim yaşayacaklar.

Navigasyon HD çözünürlükte çalışacak, bariyerlere kadar tüm ayrıntılar gösterilecek!

Google Haritalar

Android Automotive için Google haritalar, artık HD çözünürlükte görseller sunacaklar. Böylelikle navigasyon ekranı, ilk kez bu kadar kaliteli bir görsel deneyim yaşatacak. Ayrıca sadece HD görüntüler değil, şerit ve yol işaretleri ile bariyerler bile Google Haritalar üzerinde yer alacak. 

Android Automotive

Android Automotive'in ortaklarından bir tanesinin Volvo olduğunu söylemiştik. Hal böyle olunca da HD harita özelliği, ilk kez Volvo ve şirketin alt markası olan Polestar'da kullanılacak. Volvo EX90 ve Polestar 3, sırf bu özelliği nedeniyle bile tüketiciler tarafından tercih edilecek gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2023/1/5/23540392/google-maps-hd-volvo-ex90-polestar-3-ces
24
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
5
0
0
0