Google'ın Tottenham Stadına Sponsor Olacağı İddia Edildi: "Yeni Adı Google Stadyumu Olacak!"

10
3
2
1
1
ABD merkezli teknoloji şirketi Google'ın, Premiere League'in takımı Tottenham Hotspur ile yeni stadyumunun adı için sponsor olmak istediği iddia edildi.

Teknoloji dünyası her geçen gün daha da büyüyor ve bu büyümenin etkisiyle şirketler sürekli olarak yeni sektörlere giriş yapıyor.

Asıl işi akıllı telefonlar ve bilgisayarlar olan Apple ve Xiaomi elektrikli otomobil üzerinde çalıştıklarını açıklamış, müzik platformu olan Spotify ise Barcelona’nın stadyumu Camp Nou’ya sponsor olduğunu duyurmuştu. Bugün Google’ın da benzer bir ortaklığa imza atmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Google, Tottenham’ın yeni stadyumuna ortak olacak

Gizchina’nın haberine göre Google, İngiltere Premiere League'in efsanevi takımlarından olan Tottenham Hotspur’un yeni stadyumunun ismine sponsor olmaya talip. Tottenham kulübü, 2019 yılında tamamlanan stadyumun adı geçtiğimiz 3 yılda konulamadı. Takımın eski stadyumu olan White Hart Lane (ya da kısaca “The Lane”) ise 2019 yılının sonunda kalıcı olarak kapatılmıştı.

Geçtiğimiz aylarda Tottenham başkanı Daniel Levy, yaptığı bir açıklamada stadın adı için ortaklık tekliflerine açık olduğunu belirtmişti. Gizchina’nın eline geçen bilgilere göreyse Google yetkilileri Tottenham’ın stadyumunun tam ismini satın almak için Tottenham yetkilileri ile şimdiden masaya oturdu. Ortaya çıkan bilgilere ve sızdırıldığı iddia edilen maket tasarımına göre stadyumun tam adı “Google Stadium” olacak.

Şirketler gelecekte futbol takımlarını ele mi geçirecek?

Bu görsel Dall-E ile hazırlanmıştır

Eskiden futbol takımlarının sahipleri genellikle ismini aldıkları şehirlerin yöneticileri ya da zengin hayırseverlerken günümüzde petrol zenginleri, oligarklar, multi-milyarderler ve benzerleri olmuş durumda. Ancak son birkaç yılda teknoloji devi şirketler otomotiv sektörünün ardından gözlerini yavaş yavaş futbol ve diğer spor dallarına çevirmiş durumda. İlk başlarda isim ortaklıklarıyla başlayan bu anlaşmalar çok yakında takımları satın almaya ve “ürünlerini daha fazla satabilmak için spor dallarını kullanmaya” dönüşebilir.

Öte yandan Google’ın Tottenham ile görüşmesi hakkında iki tarafın da yetkililerine sorulan sorular yanıtsız kaldı.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2022/10/12/google-stadia-died-so-that-google-stadium-may-become-alive/
10
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
10
3
2
1
1