Google Uçuşlar (Flights) ile Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır?

3
2
1
1
1
Artık hava yolları hiç olmadıkları kadar birbirleri ile rekabet içindeler. Fakat uygun fiyatlı bir bilet satın almak için her hava yolu şirketinden bilet sorgulamak yorucu ve zaman alıcı bir aktivite olabilir. İşte bu noktada devreye farklı uçuşları karşılaştırarak en uygun uçak biletini satın almanızı sağlayan Google Uçuşlar (Flights) servisi devreye giriyor.

Hava yolu ulaşımı birçok insan için artık standart haline geldi. Yapılan yeni havaalanları, hava yolu şirketlerinin arasındaki rekabetin artması gibi sebeplerden ötürü uçak bilet fiyatları yolcular için çok daha cazip bir hale geldi. Bir zamanlar pahalı olarak nitelendirilen uçak biletleri uygun tarihlerde satın alındığında neredeyse otobüs biletleri kadar hatta daha ucuz olabiliyor.

Fakat piyasada bulunan hava yolu şirketleri ucuz bir uçak bileti bulmanız konusunda pek de yardımcı olamıyorlar. Özellikle birçok hava yolu şirketinin bulunması ve farklı saatlerde farklı fiyatlara uçuşlar sunmaları, en uygun bileti bulma konusunda yolcuları uzun araştırmalar yapmaya itiyor. İşte bu noktada seyahatlerinizi planlarken daha ekonomik uçak biletlerini bulmanızı sağlayacak Google’ın Uçuşlar adındaki servis devreye giriyor.

Google Uçuşlar (Flights) nedir?

google flights ucuz bilet

Google Uçuşlar, internet üzerindeki en güçlü uçuş arama motorlarından bir tanesidir. Kullanıcıların satın almak istedikleri uçak biletine en ucuz şekilde sahip olmalarını hedefleyen hizmet, kullanıcı dostu arayüzü ve işlevselliği ile ön plana çıkıyor. Aynı zamanda Google bu hizmeti uçak biletleri ile sınırlı tutmak yerine gezi, otel ve tatil arayışınızı karşılayacak şekilde bir paket halinde kullanıcılara sunuyor. Google Uçuşlar’a buradan ulaşabilirsiniz.

Google Uçuşlar’ın (Flights) avantajları ve dezavantajları:

google uçuşlar indir

Göze çarpan avantajları:

  • Yıldırım gibi hızlı olması: Google Uçuşlar hizmetinin en öne çıkan özelliklerden birisi diğer uçuş arama motorlarına oranla çok daha hızlı olması.
  • Takvim tabanlı uçuş arama özelliği:  Google Uçuşlar gelecek 12 ay boyunca en uygun uçuşları oldukça basit bir arayüz ile kullanıcılara sunuyor.
  • Çoklu havaalanı araması: Google Uçuşları kullanarak 7 farklı havaalanını seçerek yeni bir sekme açmaksızın aramalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
  • Harita tabanlı arama: Google Uçuşlar, seçtiğiniz havaalanı üzerinden belirlediğiniz tarihlerde ve uzaklıklarda uygun uçuşları harita üzerinde gösterebiliyor.

Olası dezavantajları:

  • Her zaman en ucuz uçuşu bulamıyor: Google Uçuşlar, uçak biletlerini listelerken direkt olarak hava yolu şirketlerinden ya da gezi acentalarından fiyat bilgisini aldığı için daha küçük hava yolu şirketlerini ya da gezi acentalarını es geçebiliyor. Bu yüzden bazen aradığınız en ucuz bilet Google Uçuşlarda olmayabiliyor.
  • Hatalı fiyata sahip biletlerin hepsini göstermiyor: Gezi acentaları kimi zaman sistemlerine bilet fiyatlarını hatalı olarak girerler ve bu sayede çok daha ucuz bir fiyata uçak bileti satın alabilirsiniz. Maalesef Google Uçuşlar bu tarz biletleri bulma konusunda istenileni veremiyor.
  • Aktif olmayan kampanyaları gösteriyor: Google Uçuşlar’ı kullanırken kimi zaman en uygun uçuşu seçtiğinizde Google Uçuşlar bileti rezerve edemeyeceğinizi ve hava yolu şirketini aramanızı isteyecek. Buna ghosting yani yok olma deniyor.

Google Uçuşlar (Flights) nasıl kullanılır?

ucuz uçak bileti satın al

Ana sayfada karşımıza ilk olarak “Uçuş Arama” ekranı çıkıyor. Uçak biletinizi aratmadan önce ilk olarak yolculuğunuzun gidiş-dönüş mü yoksa sadece gidiş olarak mı yapmak istediğinizi seçmeniz gerekiyor. Daha sonra yolcu sayınızı ve seyahat etmek istediğiniz sınıfı seçerek devam edebilirsiniz.

Kalkış ve varış noktalarınızı seçerken dikkat etmeniz gereken nokta ise, en ucuz uçuşa sahip bileti bulmak için şehirlerin tüm havaalanaları seçeneğini seçmek olacaktır. Örneğin, İstanbul Havaalanı’ndan bir uçuşusun fiyatı Sabiha Gökçen Havaalanı’na oranla daha fazla veya az olabileceği için ikisini de seçmeniz sizin yararınıza olacaktır.

En ucuz seyahat tarihini daha kolay görmek için takvim üzerinden seyahat tarihinizi ay olarak seçebilirsiniz. Google Uçuşlar size ortalamanın altında olan uçuşları yeşil renk ile gösterirken normal fiyat aralığında uçuşları gri olarak gösterecektir. Daha sonra Google sizin için en uygun uçuşları sırasıyla listeliyor. İsterseniz filtreler kısmından uçuşları fiyata, aktarma sayısına ya da en ideal uçuşa göre sıralayabilirsiniz.

Google Uçuşlar (Flights) üzerinden rezervasyon nasıl yapılır?

en ucuz uçak bileti istanbul

En uygun uçuşu bulduktan sonra uçuşun üstüne tıklayarak rezervasyon ekranına gidebiliriz. Eğer gidiş dönüş bir uçuş seçtiyseniz dönüş için uygun uçuşu da seçmeniz gerekiyor. Google Uçuşlar bir gezi acentası olmadığı için bu noktada hava yolu şirketlerinden ya da gezi acentalarından birisini seçerek rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Kimi zaman Google sizi bu gezi acentalarının web sitesine yönlendiriyor ya da direkt olarak seçtiğiniz hava yolu şirketinin rezervasyon sayfasında işleminize devam edebiliyorsunuz.

Google Uçuşlar (Flights) kullanırken rezervasyon problemi ile karşılaşırsanız ne yapabilirsiniz?

avrupa uçak bileti

Bazı durumlarda Google aradığınız ucuz uçak biletini bulmayı başarsa bile rezervasyon yapmak istediğinizde sistem buna izin vermeyebilir ya da daha yüksek bir ücret ile karşılaşabilirsiniz.

Bu olaya yok olma (ghosting) deniyor:

  • Bilet satın alırken bir aşamada bilet fiyatı birden yükseliyor
  • Google Uçuşlar size rezervasyon seçeneklerini verdiğinde size daha önce sunulan ucuz bileti satın almanın tek yolu hava yolu şirketini aramak
  • Google Uçuşlar sizi son aşamaya götürdüğünde ve gezi acentası ya da hava yolu şirketini kullanarak biletinizi satın alabilmeyi garantilediğinde rezervasyon sayfasında bilet fiyatı yükselebilir.

istanbul izmir uçak bileti

Her iki durumda da belirlediğiniz tarihlerle belirlediğiniz uçuşlar için rezervasyon yapmanız mümkün olmuyor. Bu durumda bulduğunuz ucuz bileti satın almak için deneyebileceğiniz birkaç yöntem var:

  • Google Uçuşlar üzerinden başka tarihleri deneyin
  • Aynı tarihleri baz alarak aynı uçuşu Priceline ve Momondo üzerinden rezerve etmeye çalışın
  • Bu yöntemlerden hiçbirisi bulduğunuz ucuz uçak biletini rezerve edebileceğiniz manasına gelmez. Bazen ghosting’e maruz kalmış fiyatlar tamamen kaybolurlar.

Google Uçuşlar (Flights) harita görünümünde nasıl kullanılır?

uygun uçak bileti

Google Uçuşlar servisinin bir başka işlevsel özelliği de sahip olduğu harita görünümü. Google Uçuşlar’ın harita görünümü özelliği sayesinde dünyanın farklı bir bölgesinde ya da bir başka ülkedeki en ucuz uçak biletlerini harita üzerinde görebilirsiniz. Bunu yapmak ise son derece basit. Uçuş bilgilerinizi doldurduktan sonra varış noktanızı boş bırakın ve boş kısımın altındaki “arama” öğesine tıklayın. Bu sayede Google Uçuşlar sizi harita görünümüne yönlendirecektir.

Harita görünümünü belirlediğiniz bir ülke ya da Avrupa, Asya gibi kıtalar üzerinden talep edebilirsiniz. Aklınızda bulunması gereken önemli bir nokta, size ilk gösterilen harita görünümündeki uçuşlar belirlediğiniz spesifik tarihler için bulunan uçuşlardır. Eğer esnek bir seyahat planınız varsa tarih seçimini ayarlardan esnek seçerek daha uygun fiyata biletler bulabilirsiniz.

Ucuz bilet alarmı nasıl kurulur?

wizz air uçak bileti

Kalkış ve varış bilgilerinizi seyahat tarihlerinizle birlikte girdikten sonra uçuşları listeleyebilirsiniz. Daha sonra bir fiyat düşmesi durumunda bildirim almak için rezervasyon ekranında önce karşınıza çıkan ekranda fiyatları takip et özelliğini açın. Bu sayede bir fiyat değişikliği olduğunda Google tarafından mail ile bilgilendirilirsiniz. Fakat uçak biletlerinin fiyatları çok sık değiştiği için bu durum çok fazla mail almanıza sebep olabilir.

Google Uçuşlar (Flights) üzerinde gerçekten ucuz bir uçak bileti bulduğunuzu nasıl anlarsınız?

uçak bileti iade

Google Uçuşlar geçtiğimiz günlerde yeni bir özelliğini daha kullanıma sundu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar gerçekten ucuz bir bilet bulup bulmadıklarını anlayabilirler. Şu an için sadece bazı rotalarda kullanılabilen özelliğe göre Google size gördüğünüz bilet fiyatının ortalamasını hesaplayarak uygun olup olmadığını söyleyebiliyor.

Google Uçuşlar (Flights) ile rezerve edilen uçak bileti nasıl iade edilir?

uçak bileti rezervasyon

Google Uçuş sadece bir arama motorundan ibaret olduğu için aldığınız biletin iade aşaması tamamen gezi acentası ya da hava yolu şirketinin elinde olacaktır. Yani biletinizin iptali durumunda geri alacağınız para tamamen hava yolu şirketinin ya da bileti satın aldığınız gezi acentasının bu konudaki kurallarına bağlı olacaktır.

Artık hava yolu şirketlerinin düzenledikleri kampanyalarını kaçırsanız bile anlık olarak sizin için en uygun uçak biletini Google Uçuşlar’ı kullanarak kolayca bulabilirsiniz.

3
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
1
1