Maskelerin Olumsuz Algısını Yıkmak İçin 'Gülen Maskeli Yüz' Emojisi Tasarlandı

56
18
8
3
2
Maskeler üzerindeki olumsuz algıyı yıkmak isteyen TBWA\Dublin, gülen maskeli yüz emojisi tasarladı. Mevcut maskeli yüz emojisi ise üzgün bir ifadeye sahip.

Koronavirüs ya da COVID-19 salgını, insanlığın maskelere olan bakış açısını büyük ölçüde değiştirdi. Salgına kadar maskeler sosyal ortamlarda yalnızca bir sağlık sorunu bulunan kişiler tarafından kullanıldığından diğer kişiler, maskeleri bir hastalık belirtisi olarak kabul ediyordu. Dolayısı ile yüz maskeleri huzursuzluğa neden oluyordu.

COVID-19 ise bu durumu tamamıyla değiştirdi. Dünya Sağlık Örgütü, ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi gibi sağlık kurumları, COVID-19’un yayılmasını engellemek için maske takılmasının şart olduğunu ifade etti. Yetkililerden üst üste gelen açıklamalar neticesinde ise pek çok ülkede maske kullanma oranı yüzde 60-70 seviyelerine yükseldi.

Gülen maskeli yüz emojisi böyle görünüyor

gülen maskeli yüz

Günümüzde duygularımızı ifade etmek için genellikle uzun uzun metinler yazmak yerine emojileri kullanıyoruz. Emoji kütüphanesinde, COVID-19 ya da farklı konularda mesajlaşırken kullanabileceğiniz bir maskeli yüz emojisi de bulunuyor. Ancak bu emojide, maskelerle ilgili eski algımızdan dolayı üzgün bir yüz ifadesi bulunuyor.

Mevcut maskeli yüz emojisi ve yeni gülen maskeli yüz emojisi

maskeli yüz vs gülen maskeli yüz

TBWA\Dublin, maskelerin artık bir hastalığı değil, tıbbi güvenlik önlemini temsil ettiğini düşünerek, evrensel emoji kütüphanesini oluşturan Unicode Consortium’a ‘gülen maskeli yüz’ için bir tasarım önerisinde bulundu. Söz konusu tasarım, mevcut maskeli yüz emojisinin aksine gülümseyen ve sevgi saçan bir ifadeye sahip.

Kaynak : https://www.adworld.ie/2020/08/20/tbwadublin-create-worlds-first-smiling-face-mask-emoji/
56
18
8
3
2
Emoji İle Tepki Ver
56
18
8
3
2