Toyota, Subaru ile Birlikte Yeni Nesil Bir 86/BRZ Geliştirmekte Olduğunu Duyurdu

Toyota 86 ve Subaru BRZ'nın geleceği, Batı'da biraz umutsuz görünmeye başlamıştı. Her iki şirketin de "bir şeyler" geliştirildiği söyleniyorken raporlar aksini söylüyordu. Ancak bu korkular biraz abartılmış görünüyor ki Toyota, Subaru ile birlikte yeni bir 86 üzerinde çalıştığını duyurdu.

Toyata'nın 2011 yılında piyasaya sürdüğü orijinal GT86, Subaru'nun BRZ'siyle aynı anda geliştirilmişti. Ortaya çıkan birtakım raporlar, bu iki şirketin arasının açıldığını ve Supra'nın dünya çapında Toyota 86'nın yerine geçebileceği konuşulmaya başlanmıştı.

Fakat Yeni bir 86/BRZ'nin geleceği haberini, Toyota Motor Avrupa'nın Genel Başkan Yardımcısı Matt Harrison verdi. Autocar, geçtiğimiz cuma günü Harrison'ın sözlerini şöyle aktardı: "Onun yerine koyulması gereken araba Supra değil. Onlar farklı kişiler için farklı ürünler. Birbirlerlerine bulaşmadan bulunacakları bir durum var ortada. "

Önceki söylentiler, araba üreticilerinin yeni nesil 86/BRZ'de önceki nesillerde yapmış oldukları gibi, 2.4 litrelik motor kullanacağı ve bunun gelişmiş güç çıkışına sahip olacağını söylüyordu.