Koronavirüs Belirtilerine Bir Yenisi Daha Eklenebilir

19
4
2
2
1
Önde gelen bir tıp dergisinde yayınlanan makalede koronavirüsün belirtileri arasına bir yenisinin daha eklenebileceği ifade edildi. Makaleye göre aralıksız hıçkırık da koronavirüsün belirtilerinden bir tanesi olabilir.

Dünya genelinde yaklaşık 20 milyon insana bulaşan ve 727 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs ile mücadele halen devam ediyor. Bilim insanları, bir yandan aşı ve ilaç çalışmaları yaparken diğer yandan da virüsü daha iyi tanımaya çalışıyor.

Şu ana kadar virüsün sebep olduğu COVID-19 hastalığının belirtileri arasında ateş, kuru öksürük, yorgunluk, boğaz ağrısı, ishal, tat alma ve koku alma kaybı, baş ağrısı bulunuyordu. Ancak yapılan yeni bir araştırmayla bunların arasına bir yenisinin daha eklenebileceği ifade edildi.

Koronavirüsün yeni belirtisi hıçkırık mı?

koronavirüs

The American Journal of Emergency Medicine adlı önde gelen tıp dergisinde yayınlanan makalede, koronavirüs belirtileri arasına bir yenisinin daha eklenmiş olabileceği ifade edildi: hıçkırık.

Sözcü'nün aktardığı habere göre makalede Chicago'da yaşayan 62 yaşındaki bir adamın dört gün boyunca hıçkırdığından ve bunun aralık bir şekilde devam ettiğinden bahsedildi. Hiç belirti göstermediği ifade edilen adamın "ateşi ölçüldüğünde de 37,3 derece ateşi vardı. Fakat hastaneye kaldırılıp testler derinleşince durum ortaya çıktı. Koronavirüs testi pozitif çıktı ve ciğerlerinin kapasitesinin de düştüğü görüldü. Adamın ateşi de daha sonra 38,4’e çıktı."

koronavirüs

Olayla ilgili konuşan Cook County Hastanesi doktorları, günlerce geçmeyen hıçkırığın göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. Birçok vakanın belirti göstermeden ortaya çıktığını ifade eden doktorlar, COVID-19 hastalarında farklı belirtilere de bakılması gerektiğini söyledi.

Koronavirüs üzerinde çalışan bilim insanları, hem virüsü daha iyi tanımak hem de virüse karşı etkili bir ilaç ve aşı geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Gerçekleştirilen her çalışmayla birlikte bu virüs hakkında daha çok şey öğreniliyor.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusunde-yeni-semptom-ortaya-cikti-4-gun-suruyor-5977526/
19
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
19
4
2
2
1