HMD Global, Nokia Telefonların Veri Merkezini Finlandiya'ya Taşıyor

13
1
1
1
1
HMD Global, Nokia telefonların veri toplama merkezinin güvenlik ve daha iyi müşteri hizmeti adına Finlandiya’ya taşınacağını duyurdu.

Nokia markalı telefonları üreten ve pazarlayan HMD Global, Salı günü CGI ve Google Cloud ile telefonların veri toplama merkezlerini Finlandiya’ya taşımak için ortaklık yaptığını duyurdu. Bu taşınma sayesinde daha iyi bir müşteri ve cihaz deneyimi sunulacakken Nokia cihazlara gelecek olan geliştirmeler bu sayede daha hızlı ve net gerçekleşebilecek.

HMD Global’ın baş ürün şefi Juho Sarvikas, “Bütün Nokia akıllı telfonların uzun bir süre boyunca taze kalmasını ve Google tarafından sunulan en son yenilikleri kullanıcıların rahatça deneyimlemesini istiyoruz. Kullanıcılar bu yüzden Nokia telefonlara güveniyorlar, çünkü zamanla daha da iyileşiyorlar” sözleriyle durumu ifade etti.

Taşınma, şirketin Genel Veri Koruma Yönetmeliği gibi AB veri gizliliği düzenlemeleri de dâhil olmak üzere yürürlükteki tüm Avrupa güvenlik önlemleri ve mevzuatına uyma taahhüdüyle örtüşüyor.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/nokia-hmd-global-google-cloud-cgi-data-collection-centre-finland-2055330
13
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
13
1
1
1
1