Huawei, Yeni Akıllı Saati Watch GT 2'yi Duyurdu: İşte Özellikleri

43
7
3
2
1
Huawei'nin yeni akıllı saat modeli Watch GT 2 tanıtıldı. Hem tasarımı hem de donanımsal özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken Watch GT 2, kullanıcılara iki haftaya varan kullanım imkanı sunuyor.

Çinli teknoloji devi Huawei'nin uzun zamandır iple çektiği 19 Eylül tarihi nihayet geldi ve şirket, Almanya'nın Münih şehrinde düzenleceğini duyurduğu etkinliğini bugün itibarıyla gerçekleştirdi. Düzenlediği etkinlik kapsamında yeni amiral gemileri Mate 30 ve Mate 30 Pro modellerinin tanıtımını yapan teknoloji devi, şimdi de yeni akıllı saat modeli "Watch GT 2"yi tanıttı. Şirketin iki farklı sürümde hazırladığı yeni akıllı saatler, adından sık sık söz ettirecekmiş gibi görünüyor.

Huawei'nin önceki akıllı saat modeli olan "Watch GT"nin tüm özelliklerini bünyesinde taşıyan Watch GT 2 artık çok daha fazlasını kullanıcılara sunuyor. Dilerseniz şimdi Huawei Watch GT 2'nin tüm özelliklerine daha yakından bakalım.

Huawei Watch GT 2

Son dönemlerde yeni bir akıllı saat arayışında olan tüketiciler, teknolojiyle zarifliği bir arada görmek istiyorlarsa mutlaka Huawei Watch GT 2'yi değerlendirmeliler. Bunun nedeniyse Huawei Watch GT 2'nin klasik kol saatlerine fazlasıyla benzeyen tasarımı. Bu sayede Huawei Watch GT 2, kullanıcılara fazlasıyla şık bir görünüş imkanı sunuyor.

Huawei'nin yeni akıllı saatini iki farklı versiyonla karşımıza çıkardığını söylemiştik. Bu versiyon farkları, boyutlardan kaynaklanıyor. Huawei'nin hazırladığı ilk versiyon 1.2 inç boyutunda bir ekrana sahipken, ikinci versiyonsa 1.39 inç boyutundaki dairesel yapılı bir ekrana sahip. Küçük olan versiyon tüketicilere 390 x 390 piksel çözünürlük sunarken, büyük versiyonsa 454 x 454 piksel çözünürlük sunuyor. Tüm bunlara ek olarak her iki ekran da AMOLED yapıya sahip.

Huawei Watch GT 2

15 farklı spor aktivitesi takibi yapabiliyor

Huawei Watch GT 2'nin donanımsal özelliklerine bakacak olursak, her şeyden önce bu seride de "Lite OS" işletim sistemi kullanılıyor. Watch GT 2; yerleşik GPS, aktif kalp atış hızı sensörü, hava basıncı sensörü, ivmeölçer, jiroskop ve manyetometre gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. Tüm bunlara ek olaraksa Huawei Watch GT 2, 15 farklı kapalı ve açık alan sporlarını takip desteğine sahip. Bu bağlamda salonlarda yapabileceğiniz koşu, yürüyüş, bisiklet, yüzme gibi aktivitelerinizi takip edebilen Watch GT 2, açık alanlarda yapılan koşma, yürüyüş, patika koşusu, bisiklet ve su sporları gibi aktivitelerinizi de başarılı bir şekilde takip edebiliyor. Ayrıca Watch GT 2, 50 metreye kadar su geçirmiyor.

150 metreden Bluetooth bağlantısı

Kirin A1 işlemcisinin kullanıldığı Watch GT 2, bu işlemci sayesinde hem daha az RAM gücüne ihtiyaç duyuyor hem daha az pil tüketiyor hem de daha istikrarlı Bluetooth bağlantıları kurabiliyor. Hatta öyle ki Watch GT 2 ile telefonunuzdan 150 metre uzakta olsanız bile Bluetooth bağlantınız kopmuyor. 

2 haftaya varan kullanım süresi

Huawei Watch GT 2'nin belki de en etkileyici yanıysa kullanılabilirlik süresi. Öyle ki Kirin A1 işlemcisinin sahip olduğu yetenekler, bu akıllı saatin pil tüketimini minimalize ediyor. Bu özelliği sayesinde Huawei Watch GT 2'nin 46 milimetrelik büyük versiyonu kullanıcılara, iki haftalık kullanım imkanı sunuyor. 42 milimetrelik küçük versiyonsa bir hafta boyunca kullanılabiliyor. Elbette bu kullanım sürelerinin yerleşik GPS özelliğinin kapalı olduğu durumlarda geçerli olduğunu ifade etmek gerekiyor. Watch GT 2, GPS modu aktifken maksimum 30 saat boyunca kullanılabiliyor.

Dahili hoparlör desteğiyle müzik keyfi

Huawei Watch GT 2'nin sahip olduğu belki de en dikkat çekici özelliğiyse dahili hoparlörünün olması. 500 şarkıya kadar depolama yapabileceğiniz bir depolama miktarı sunan Huawei Watch GT 2'de, dilediğiniz gibi şarkı da dinleyebiliyorsunuz.

Tüm bu özellikleriyle duyurulan Watch GT 2'nin fiyatıysa şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak ilerleyen dakikalarda Huawei, Watch GT 2'nin fiyatını mutlaka açıklayacaktır. Bizler de bu bilgiyi en kısa sürede paylaşacağız.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/09/19/huawei-watch-gt-2-fitness-band-go-official/
43
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
43
7
3
2
1