Huawei, Dünyanın En Hızlı Yapay Zeka Eğitim Kümesi 'Atlas 900'ü Duyurdu

28
3
1
1
1
Çin'in Şanghay şehrinde "Huawei Connect 2019" isimli bir etkinlik düzenleyen Huawei, etkinlikler kapsamında hem dünyanın en hızlı yapay zeka eğitim kümesi "Atlas 900"ü hem de bilişim sektöründeki geleceğe dönük stratejilerini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre şirket, bilişim sektörü için dört farklı başlık altında stratejiler geliştirecek.

Çinli teknoloji devi Huawei, ABD yaptırımlarına göğüs gererek sektördeki yerini korumak için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Dev şirket, bugün itibarıyla başlayan ve 20 Eylül'e kadar sürecek olan "Huawei Connect 2019" etkinlikleri sırasında yaptığı açıklamalarla adeta ABD'ye rest çekmiş durumda.

Çin'in en büyük şehri olan Şangay da düzenlediği etkinlikte bilgisayar sektörüyle ilgili açıklamalarda bulunan Huawei, şirketin hem ileriye dönük stratejilerini hem de "Atlas 900" isimli yeni yapay zeka eğitim kümesini duyurdu. Şirketin açıklamaları, Huawei'nin ilerleyen dönemlerde bilgisayar sektöründeki elini kuvvetlendirmek için fazlasıyla etkili adımlar atacağını gösteriyor.

Dünyanın en hızlı yapay zeka eğitim kümesi: Atlas 900

Huawei Atlas 900

Huawei Connect 2019 etkinlikleri kapsamında duyurulan belki de en etkileyici ürün "Atlas 900". Dünyanın en hızlı yapay zeka eğitim kümesi olan Atlas 900, gücünü Ascend işlemcilerden alıyor. Yapay zeka eğitim performansının tespit edilmesi için kullanılan "ResNet-50"nin eğitimini sadece 59.8 saniyede yapabilen Atlas 900, bir önceki dünya rekorunu 10 saniye farkla kırıyor. 

Atlas 900, yapay zeka teknolojilerinin ihtiyaç duyduğu tüm hesaplamaları yapabiliyor. Öyle ki bu cihaz; petrol arama sorunları, hava durumu tahminleri, otonom sürüş ve astronomi gibi alanların pek çoğunda kullanılabiliyor. "Huawei Cloud"la birlikte servis edilen Atlas 900 hem üniversitelerin hem de bağımsız şirketlerin ihtiyaç duyduğu hesaplamalar konusunda, adından sık sık söz ettirecek gibi görünüyor.

İçerisinde bulunduğumuz dönemin keşif çağı olduğunu ifade eden Huawei Genel Başkan Yardımcısı Ken Hu, Atlas 900'ü sınırsız potansiyeli olan bir okyanusa benzetti. Hu "Birlikte çalışalım, bu tarihi fırsatı değerlendirelim ve yapay zekayı yeni zirvelere taşıyalım." ifadelerini kullandı.

Atlas 900'ün tanıtımında konuşan bir diğer isim Huawei Cloud Başkanı Zheng Yelai, Huawei'nin 10'dan fazla sektörde en az 500 projesinin olduğunu vurgulayarak yapay zeka endüstrisinin geleceğin teknolojisi olduğunu, büyük küçük demeden tüm çaptaki şirketlerin dijitalleşme sürecinin anahtar noktasının yapay zeka olduğunu ve Atlas 900'ün de bu işlemler için biçilmiş kaftan olduğunu ifade etti.

4 başlık, Huawei'nin gelecekteki stratejilerinin belirleyicisi olacak

Huawei Connect 2019

Düzenlenen etkinlikte geleceğe yönelik stratejilerini de açıklayan Huawei Genel Başkan Yardımcısı Ken Hu, bilgisayar sektöründe dört ana başlığı kendilerine ilke edinerek hareket edeceklerini ve stratejilerini bu ilkeler doğrultusunda geliştireceklerini belirtti. Yaptığı açıklamalarda dört ana başlığı da birer birer açıklayan Hu, bu başlıkların bilgisayar mimarisi, işlemciler, açık iş sınırları ve ekosistem olduğunu söyledi.

Hu'nun açıklamalarına göre Huawei, geçtiğimiz yıl başlattığı yeni işlemci mimarisi "Da Vinci"nin geliştirilmesine hız verecek ve bu konuda çok ciddi yatırımlar yapacak. Huawei bu mimariyle uygun maliyetli bilgi işleme gücü sağlamayı amaçlıyor.

İşlemci sektöründe zaten yer alan şirket "her türlü ihtimale karşı" işlemcilere yaptığı ve yapacağı yatırımları artıracak. Bu bağlamda ilerleyen dönemlerde piyasaya Huawei markalı yapay zeka için geliştirilen "Ascend", akıllı telefon ve diğer cihazlar için "Kirin" ve görüntüleme odaklı akıllı cihazlar için de "Honghu" işlemcileri sürülmeye devam edecek.

Açık iş sınırları konusunda Huawei, daima net olacak. Ürettiği işlemcileri doğrudan satmayacak olan teknoloji devi işlemci hizmetini kimi zaman entegre çözümler kimi zaman bulut teknolojileri ve kimi zaman da iş ortakları için bileşen çözümleri olarak sunacak.

Ekosistem konusunda ise Huawei, önümüzdeki beş yıl içerisinde Huawei Geliştirici Programı'na 1.5 milyar dolar daha yatırım yapacak. Huawei bu sayede geliştirici programı bünyesinde 5 milyon geliştiricinin yer almasını ve bu sayede de yazılım konusunda dünya çapında nam salmayı amaçlıyor.

Kaynak : https://www.huawei.com/en/press-events/news/2019/9/huawei-computing-strategy-atlas-900-ai-training-cluster
28
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
28
3
1
1
1