Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Yaşam

İki Kızın İntihar Girişiminde Mavi Balina’dan Şüpheleniliyor

İntihara teşebbüs eden iki kız öğrencinin Mavi Balina'dan etkilendiği düşünülüyor.

İki Kızın İntihar Girişiminde Mavi Balina’dan Şüpheleniliyor
Yasin Eren Dursun Yasin Eren Dursun /

Her gün yeni bir görev yapılan ve toplamda 50 gün süren Mavi Balina, özellikle gençleri ölüme sürüklüyor. Derin olmayacak şekilde kol ve bacakların kesilmesi, bu ve bunun gibi şiddet içeren daha birçok görev veren ve kullanıcısından bunu yapmasını isteyen Mavi Balina, 50. günün sonunda son aşama olarak kişiye; 'kendisini asma' veya 'yüksekten atlama' komutunu veriyor.

İki Kızın İntihar Girişiminde Mavi Balina’dan Şüpheleniliyor

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Fıstıklı Mahallesi'nde yaşanan olay, iki gencin hastanelik olmasına yol açtı. İnşaat hâlindeki bir binaya koşan ve istinat duvarından atlayarak içeriye giren iki genç kız, 12 katlı binanın çatısına çıkmaya çalıştı. İnşaatta bulunan işçilerin uyarılarına rağmen iki kız, binanın ikinci katından el ele tutuşarak aşağıya atladı.

İki Kızın İntihar Girişiminde Mavi Balina’dan Şüpheleniliyor

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, ilk müdahalenin ardından S.K.'yi Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne, hayati tehlikesi bulunan P.Ş.yi ise Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Polis, yaşlarının 15 ile 16 olduğu öğrenilen kızların 'Mavi Balina'dan etkilenerek intihar girişiminde bulunduğu yönündeki ihtimali araştırıyor.

Unutmayın, Mavi Balina bir 'oyun' değildir.

YORUMLAR

(4)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
U
Uğur Altınsoy 6 yıl önce
oynamadim ama bi oyuna nasıl inanıp boyle seyler yapıyorlar
A
Ar MUT 6 yıl önce
bence şu ilk 2 intihar eden angelina ve rina bu mavi balina kurucularından ve oyunu yaymak için intihar ettiler
N
Nafi Umut Göktepe 6 yıl önce
twit atanlar kolayca bulunup tutuklanabilirken bildigim kadariyla whatsapp uzerinden "oynanan" bu oyunu kimin veya kimlerin oynattigi neden bulunamiyor