Adam Mosseri'ye Göre Instagram, Artık Bir Fotoğraf Paylaşım Uygulaması Değil

25
16
1
1
0
Instagram Başkanı Adam Mosseri, Instagram’ın artık bir fotoğraf paylaşım uygulaması olmadığını söyledi. Mosseri ayrıca bundan sonra Instagram’ın odaklanacağı noktalara da parmak bastı.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram, kullanıcılarına sürekli olarak yeni özellikler sunuyor ve kendini geliştiriyor. Ancak görünen o ki Instagram artık bir “fotoğraf paylaşım” uygulamasından çok daha fazlası.

Eski Facebook yöneticisi olan ve şimdilerde Instagram platformunun başkanlığını yürüten Adam Mosseri’nin dediğine göre Instagram artık bir “fotoğraf paylaşım” uygulaması değil. Mosseri bu sözlerinde oldukça ciddi.

Instagram’ın yeni hedefleri

Instagram özellikleri

Mosseri’nin söylediklerine göre Instagram, artık bir fotoğraf paylaşım platformu olmak yerine eğlence platformuna dönüşmüş durumda. Mosseri, bunun içinse insanların uygulamayı açtıklarında görecekleri şeyler hakkında köklü değişiklikler yapılacağını belirtti.

Bu özelliklerden bir tanesi de insanların ana sayfada videoları tam ekran olarak izleyebilmesi olacak. Bu sayede kullanıcılar, arkadaşlarının fotoğraflarının arasında video izlemektense direkt olarak tam ekran modunda videoları izleyebilecek.

Instagram TikTok’a rakip olabilir

Mosseri’nin açıklamasına göre Instagram, ilk yıllarında kullandığı kare şeklindeki fotoğraflar ve videolardan uzaklaşma fikrinin onlara ilham verdiği ve bu sayede kullanıcıların gözünde “eğlendiren” bir platforma dönüştüklerini belirtiyor.

Ayrıca belirtilene göre platform, bundan sonra TikTok’un yerine geçmek için daha fazla özellik ekleyecek. Bildiğiniz üzere Instagram, TikTok’u taklit ederek “Reels” özelliğini kullanıcılarına sunmuştu.

Mosseri, Twitter hesabından paylaştığı videoda, önümüzdeki aylarda pek çok özelliğin test edileceğini, duyurulacağını ve kullanıcılara sunulacağını belirtti. Ayrıca videoda “Dürüst olalım, şu anda gerçekten de çok ciddi bir rekabet var. TikTok büyük, YouTube daha da büyük ve birçok yeni platform mevcut” diyerek bu devlerle rekabete gireceğini belirtti.

Ayrıca Mossari’nin söylediğine göre alışveriş ve mesajlaşma araçları için yeni güncellemeler gelecek ve içerik üreticilerine özel olarak odaklanılacak.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/instagram-update-new-features-photo-sharing-adam-mosseri-b1876064.html
25
16
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
16
1
1
0