Instagram, Hesabınızı Daha da Güvenli Hale Getirecek Yeni Bir Özelliği Yayınladı

15
3
3
1
1
Sosyal medya devlerinden Instagram, kullanıcıların hesaplarını daha güvenli hale getirecek yeni bir özellik yayınladı. Bu özellik kapsamında kullanıcılar, hesaplarına giriş aktivitelerini ve e-posta değişimi gibi hareketleri izleme imkanına sahip olacak.

Güvenlik konusundaki haberlerde çoğunlukla TikTok karşımıza çıkıyor olsa da herhangi bir sosyal medya platformunun kullanıcılarına tam güven sağladığını henüz göremedik. Fakat tamamen güvenemiyor olsak da bu platformların hepsi, güvenlik seviyelerini geliştirmek adına sürekli çalışmalar gerçekleştiriyorlar.

Güvenlik alanında çalışmalar gerçekleştiren sosyal medya platformlarından olan Instagram, bu kez Security Checkup özelliğiyle karşımızda. Bu yeni özellikle birlikte Instagram kullanıcıları, hesaplarındaki hareketleri daha rahat bir şekilde görecek ve hesaplarının ellerinden alınması, bu yöntemle bi hayli zorlaşacak. İşte detaylar:

Hesaba yapılan giriş etkinliği, profil bilgisi ve daha birçok bilgi izlenebilecek:

Security Check

Security Checkup özelliğiyle birlikte Instagram’ın sunacağı özellikler arasında; hesaba yapılan girişleri izleme, profil bilgisini görüntüleme, Instagram hesabınıza bağladığınız telefon numarası, e-posta ve Facebook gibi diğer hesaplarınızın kontrolü bulunuyor.

Security Checkup dışında Instagram, hesabınızı güvende tutabilmeniz için başka birkaç yöntemi de yeniden önerdi. Platform tarafından önerilen yöntemler arasında iki adımlı doğrulama ve iletişim bilgilerinizin -e-posta ve telefon numarası- güncellenmesi de yer aldı.

Ek olarak Instagram, size asla kişisel olarak mesaj atmayacağını söylüyor. Dolayısıyla kendilerini Instagram’ın resmi hesabı olarak tanıtan kişilere asla inanmamanız gerekiyor. Buna ek olarak şüpheli içerikleri ve hesapları raporlamanız öneriliyor. Son olarak iki adımlı doğrulamaya tekrar vurgu yaparak hesaba giriş sırasında bildirim gönderilmesini sağlayan bu özelliği etkinleştirmeniz öneriliyor. Bu sayede tanımadığınız bir cihaz hesabınıza erişmek istediğinde bunu görüp reddetme imkânınız olacak. 

Kaynak : https://about.instagram.com/blog/announcements/keeping-instagram-safe-and-secure?ref=shareable
15
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
3
3
1
1