Instagram, Videoları Tam Ekran İzlemeyi Zorunlu Kılacak

114
10
6
4
3
Instagram, Videoları Tam Ekran İzlemeyi Zorunlu Kılacak
Dünyanın en önde gelen sosyal medya platformlarından Instagram, kullanıcılarının bir kısmını sevindirecekken diğer kısmın tadını kaçıracak bir özellikle karşımızda. Güvenilir bir ismin aktardığına göre sosyal medya devi, videoları otomatik olarak tam ekranda oynatma özelliğini test ediyor.

1 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan Instagram, dünya genelindeki kullanıcıların paylaştığı fotoğraf, video, reel içerikleri ve hikayelerle sürekli aktif durumda. Sosyal medya devi, paylaşılan bilgilere göre bu içeriklerden videoların oynatılması konusunda ufak ama etkili bir değişikliğe gidecek.

Endüstrinin içinden paylaştığı bilgilerle binlerce kişinin güvenini kazanmış olan Alessandro Paluzzi, Instagram’ın videoları oynatma konusunda sunacağı yeni deneyimin videosunu paylaştı. Paylaşılan videoda görünene göre Instagram, paylaşılan videoları tam ekran izletecek. İşte Paluzzi’nin Twitter üzerinden yaptığı paylaşım:

Ana sayfada gezindiğiniz sırada karşınıza çıkan videolar tüm ekranı kaplayacak:

  • Tweet'i görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayın.

Paluzzi’nin yukarıda görebileceğiniz paylaşımına baktığımızda ana sayfada gezinirken video içeriğine denk geldiğini ve videonun tüm ekranı kapladığını görebiliyoruz. Sık sık video izleyen kişiler için tam ekran tuşu aramalarına gerek kalmayacağından bu özelliğin oldukça sevileceğini söyleyebiliriz.

Öte yandan yoğun olarak video izlemeyen ve daha sade bir uygulama deneyimini tercih eden kullanıcılardansanız ana sayfada gezinirken bir videonun ekranınızı tamamen kaplaması hoş olmayacaktır. Paluzzi, özelliğin isteğe göre açılıp kapatılabileceğini söyleyerek bu karışıklığı ortadan kaldırıyor. Bu da kullanıcıların alışılmış Instagram deneyiminin dışına çıkmak zorunda kalkmayacakları anlamına geliyor.

Paluzzi bu özelliğin hala geliştirilme aşamasında olduğunu söylüyor. Buna ek olarak paylaşılan bu bilgilerin resmi bir kaynaktan gelmediğini ve dolayısıyla paylaşılanlara gözümüz kapalı güvenmememiz gerektiğini hatırlatmamız gerekiyor. Yine de en iyi kullanıcı deneyiminin sağlanması açısından bu özelliğin tercihe göre ayarlanabileceğini düşünmek yanlış olmaz. Peki Instagram bu özelliği getirmiş olursa, yorumlarınız neler olurdu?

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2021/07/instagram-is-testing-feature-in-feed-to.html
114
10
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
114
10
6
4
3