Instagram'ın Sevilen Özelliği Twitter'a Geliyor

16
2
1
1
1
Popüler sosyal medya platformu Twitter, kullanıcılarının Twitter deneyimini başka bir boyuta taşıyacak bir yeniliği açıkladı. Kullanıcılarına yalnızca hesap değil, aynı zamanda başlık takip etme imkanı da sunacak olan Twitter, bu başlıklarla ilgili tweet atan kişilerin tweetlerini ana sayfada gösterecek.

Twitter, kullanıcılarına sunduğu özel hizmetlerle biliniyor ve kendine has içerikleri sebebiyle fazlasıyla sevilen bir sosyal medya platformu olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcılarının sosyal medya deneyimini iyileştirmek için çabalayan Twitter, platformuna yeni bir özellik ekledi.

Her kullanıcının farklı farklı ilgi alanları olduğunun farkında olan Twitter, kullanıcıların hesap takip ettiği gibi belirli konu başlıklarını da takip etmesini mümkün kılıyor. Twitter ekibi bu konuyu bir yılı aşkın bir süredir tartışıyordu ve kullanıcıların 'Explore' sekmesi dışında ilgili oldukları konuları da görmesini amaçlıyordu.

twitter

Ortaya çıkan yeni bilgiye göre Twitter, kullanıcıların beğendiği bir başlığı beğenmelerine izin verecek ve bu konuyla ilgili tweetleri de ana sayfada gösterecek. Bu tweetler yalnızca takip edilen hesaplardan değil, aynı zamanda takip edilmeyen hesaplardan da gelecek. Kullanıcılar, belirli başlıkları sessize alarak bu özelliği kapatma imkanına da sahip olacak. Twitter'ın konu takip etme özelliğinin genel olarak Instagram'ın etiket takip etme özelliği ile benzer çalışma prensibine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

twitter

Twitter, bu özelliğin amacının kullanıcılara daha canlı ve ilgi çekici bir 'feed' sunabilmek olduğunu söyledi. Ekip, aynı zamanda ruh halinize göre başlıkları takip edip canınız sıkıldığında bu başlıkları takipten çıkabileceğinizi, istediğiniz konuları Twitter ana sayfanızda görürken istemediklerinizi de kaldırabileceğinizi belirtti.

Şu anda test aşamasında olan bu özelliğin yakın zamanda platforma ekleneceği belirtiliyor. Kullanıcıların beklediği bir diğer özellik olan düzenleme düğmesi hakkında da konuşma yapan Twitter, bu yeniliğin şu anki planlar arasında bulunmadığını belirtti.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2019/08/follow-twitter-topics-interests-just-like-accounts.html
16
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
2
1
1
1